Duygusal kişiliğiniz tehlikeli olabilir! Ağlamanın sebep olduğu şeyler…

Günlük hayatımızda duygularımızı olduğu gibi yaşamak doğru olabilir fakat bu duyguları ne kadar dengeli yaşadığımız da çok önemlidir. Duyguları aşırı yaşamak doğru değildir. Fazla duygusal olan insanların sık sık ağlaması bakın nelere sebep oluyor

Abone Ol 

Ağlamak, doğal bir tepki olmasına rağmen, aşırı ve sık yaşandığında psikolojik ve fiziksel zararlara neden olabilir. Kontrol dışında ve yoğun bir şekilde ağlama davranışı sergiliyorsanız, bu durumda psikolojik destek almanız önemlidir.

Ağlamanın normalden farklı ve rahatsız edici boyutlara ulaştığı durumlarda uzman yardımı, duygusal sağlığınızı korumak adına önemli bir adım olabilir.

Sık ve aşırı ağlamanın vücuda olumsuz etkileri vardır. Gözyaşlarındaki tuz, cildin nemini kaybetmesine ve kurumasına neden olarak dehidrasyona yol açabilir.

Ayrıca, gözyaşlarını silmek için kullanılan peçete veya mendil, cilt bariyerini zedeleyerek tahrişe neden olabilir. Bu durum, gözlerde kızarıklık, şişlik, yanma ve kaşıntı gibi belirtilere yol açabilir.

Aşırı ağlama, göz tansiyonunu yükselterek göz sağlığını tehlikeye atabilir. Baş ağrısı ve migren gibi sorunlara da neden olabilen aşırı ağlama, beyine giden kan miktarını artırarak başta baskı ve ağrı hissi yaratabilir.

Sık ve aşırı ağlamanın, depresyonun hem bir belirtisi hem de bir tetikleyicisi olabileceği belirtiliyor.

Depresyon yaşayan kişiler, sürekli mutsuzluk, suçluluk, değersizlik ve umutsuzluk duygularıyla mücadele ederler; bu da ağlamayı artırabilir ve kısır bir döngü oluşturabilir.

Aşırı ağlamanın, kişinin özgüvenini zedeleyerek kendini güçsüz ve yetersiz hissetmesine yol açabileceği ifade ediliyor. Bu durum, sosyal ilişkileri olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, aşırı ağlama stresi artırabilir, kişi sorunlarını çözmek yerine kaçma eğiliminde olabilir ve sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanabilir.

Bu zorluklar, hayattan zevk almayı engelleyebilir ve profesyonel yardım almak önemli hale gelebilir.

Sık olacak şekilde ağlama durumunuz varsa en kısa sürede doktor desteği almanız tavsiye edilir.

Başa dön tuşu