Duygusal Tükenmişlik nasıl olur ve nasıl baş edilir?

Bazı zamanlar kendimizi yoğun bir tempoya uyum sağlamak zorunda bırakabiliyoruz. Ancak bu yoğun tempo uzun sürdüğünde, peşinden gelen stresle birlikte, kişiyi tükenmiş hale getirebiliyor.

Abone Ol 

Hayatımızın kritik dönemlerinde, büyük değişimlerde duygusal olarak tükenebiliriz. Duygusal Tükenmişlik, uzun süreli stres durumunun sonucunda oluşur.

Daha önce kolayca gerçekleştirdiğimiz eylemler bize zor gelir, gözümüzde büyürler. Her şeyi bir kenara bırakıp pilimiz bitmiş, yorgun bir şekilde öylece dinlenmek isteriz. Dinlenemedikçe ise agresifleşir, mutsuzlaşır, yaşamdan aldığımız zevkleri unutmuş hale geliriz. Bir şeylerle bir daha asla başa çıkamayacağımızı düşünürüz.

Duygusal Tükenmişlik yaşıyorsanız da yaşamaya meyilliyseniz, bu önemli durumun son derece basit çözümleri olduğunu belirtmek isteriz.

Her şeyin başında, kendinize zaman ayırmanızın önemi gelir. Bu durumu yaşamamak için, arada sırada izin vermeniz gerekir. Yoğun tempodan zaman zaman sıyrılmak insanın fiziksel ve zihinsel sağlığı için gerekli olan elzem bir durumdur.

Egzersiz yapmak, müzik dinlemek, iyi olaylara odaklanmak, keyif aldığınız aktiviteleri keyif aldığınız insanlarla gerçekleştirmek, yeteri miktarda uyumak, düzenli olarak yapılması gerekenler arasında yer alır.

Tükenmemek için kendinizi huzurla şarj etmelisiniz. Kendinize ayıracağınız zamanlar vakit kaybı değil, sağlığınıza yatırımdır.

Başa dön tuşu