Makyaj nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

Abone Ol 

Kadınların çoğu için makyaj, kendilerini daha iyi ve daha güzel hissetmelerine katkı sağlayan önemli bir süreçtir. Makyaj esasen görünüşü değiştirmek ya da iyileştirmek, daha öz güvenli hissetmek ve kusurları gizlemek için yapılır. Rujlardan kapatıcılara kadar çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan makyaj ürünler doğru seçildiği ve doğru uygulandığı takdirde harika sonuçlar verir. İçerisinde çeşitli ürünlerin yer aldığı makyaj malzemeleri seti kullanımı kadınlar açısından büyük bir kolaylık anlamına gelir. Her ne kadar makyaj birçok kadın için günlük bakım rutininin bir parçası olsa da “makyaj nasıl yapılır?” sorusunun incelikli yanıtları merak edilmektedir. Bu yazımızda “Göz makyajı nasıl yapılır?”, “Ruj nasıl sürülür?”, “Allık uygulaması nereye yapılır?” gibi en çok merak edilen soruların yanıtlarını keşfedebilirsiniz.

Makyaj nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? #1

Makyaj Nasıl Yapılır?

Makyaj söz konusu olduğunda doğru ve kaliteli ürünlerin, doğru şekilde ve doğru sıralama ile uygulanması çok önemlidir. Yaş, yüz hatları, kişinin stili, bulunulacak ortam gibi etkenler yapılacak makyajı etkileyen unsurlara örnek olarak gösterilebilir. İster günlük ister daha dikkat çekici bir makyaj yapılacak olsun önemli olan cilt tipine, cilde, saç ve göz rengine uygun, kaliteli malzemelerin tercih edilmesidir.

Makyajın ilk adımı cildin, cilt tipine uygun temizleme ürünü ile temizlenmesidir. Bu süreçte yüz temizleme jelleri ve peeling ürünleri tercih edilebilir. Daha sonra cildin nemlendirilmesi gerekir. Cilt tipine uygun seçilen cilt nemlendiriciler sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu bakım gerçekleştirilebilir.  Daha sonra özelleştirilmiş ve kaliteli makyaj malzemeleri ile cilt tonu eşitlenir; yüzdeki kızarıklıklar, sivilceler ve varsa diğer kusurlar giderilir. Far ve maskara kullanılır, kaşlar şekillendirilir. Kontürleme ve aydınlatma yapıldıktan sonra allık ve ruj sürülerek makyaj tamamlanır.

Makyaj nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? #2

Makyaj Malzemeleri Nasıl Kullanılır?

Birçok kadın güne başlarken makyaj yapıyor ve bu esnada birçok farklı malzemeyi eş zamanlı kullanıyor. Peki herkes “makyaj malzemeleri nasıl kullanılır?” sorusunun yanıtlarını biliyor mu? Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktaların başında malzemelerin doğru şekilde uygulanması ve kullanım sıralamasına özen gösterilmesi gelir. Makyaj malzemeleri cilt tonuna ve yapısına uygun özellikte olacak şekilde seçilmelidir. Makyaj malzemeleri; fondöten, kapatıcı, kaş kalemi, far, göz kalemi ya da eyeliner, maskara, allık, aydınlatıcı, dudak kalemi, ruj ve parlatıcı sırasıyla kullanılmalıdır. Cilt sağlığına zararlı olmayan içeriklerin kullanıldığı makyaj ürünleri, doğru sıralama ile elde edilen sonuçların başarısını artırır.

Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Göz makyajına başlanmadan önce göz astarı kullanılarak pürüzsüz bir yüzey elde edilebilir. Göz astarı kuruduktan sonra göz farı tabanı, kapatıcı ya da fondöten sürülür. Böylece göz farının cilt ile daha iyi bütünleşmesine zemin hazırlanır. Uygun fırçalarla far sürüldükten sonra göz altına da dıştan içe doğru uygulama yapılır. Kirpik kıvırıcı kullanılarak kirpikler şekillendirilir. Maskara ve eyeliner kullanılarak göz makyajı tamamlanır. Daha iddialı bir görünüme kavuşmak için takma kirpik kullanımı tercih edilebilir.

Allık Nereye Yapılır?

Cilt makyajının son aşaması olan allık sürülürken az az uygulama yapılmalıdır. Böylece abartılı bir görünüm oluşması engellenebilir. Gülümsemek yanakları belirginleştirdiğinden bu pozisyonda allık kusursuz bir şekilde sürülebilir. Allık elmacık kemiklerinin renklendirilmesi için yanakların ortasından saç diplerine kadar sürülerek uygulanır. Eğer yüzün boyutlandırılması ve daha canlı bir duruş elde edilmesi isteniliyorsa saç diplerine de hafif bir şekilde allık sürülebilir.

Ruj Nasıl Sürülür?

“Ruj nasıl sürülür?” sorusunun basit ve tek bir cevabı var gibi görünse de aslında ruj sürmek titizlik gerektirir. En iyi görünümün yakalanması için önce dudak arındırıcısı kullanılarak dudaklardaki ölü deri temizlenir ve dudak balsamı uygulanarak nemlendirme sağlanır. Dudakların pul pul görünümü giderilince rujunuz daha kusursuz görünür. Dudak rengine uygun tondaki bir kapatıcı dudaklara uygulanır. Kapatıcıyla baz uygulanması rujun kalıcılığını artırır. Dudak kalemi sürülerek dudak çizgisi belirlenir ve rujun dağınık durması önlenir. Ruj rengiyle uyumlu dudak kalemi doğal dudak çizgisi bir köşeden diğerine takip edilerek sürülür. Ruj sürmeye dudak içinden başlanır ve dışa doğru devam edilir. Ruj alt ve üst dudağa eşit şekilde uygulanır. Nemli bir görünüm kazandırmak için rujun üzerine ince bir kat dudak parlatıcısı sürülebilir.

Likit ruj sürerken önce dudaklar çerçevelenir ve daha sonra çerçevenin içi doldurulur. Çerçeve düzeltilip keskinleştirildikten sonra rujun kuruması beklenir.

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu