Anne olmayı düşünenlerin bunu bilmesi gerekiyor!

Kadın bedeni birçok kez değişim geçirmektedir. Ergenliğe adım atmak ve hamilelik de o değişimlerin başlangıçlarından biridir. Hamilelikte görülen yerleşme kanaması, adet kanaması sanılabilir. Oysa ki bu doğal bir durumdur.

Abone Ol 

Yepyeni bir hayata adım atarken kadın bedeni bazen bizi şaşırtabilir. Özellikle de “yerleşme kanaması” ve “adet kanaması” arasındaki ince çizgiyi ayırt etmek zor olabilir. Peki, nedir bu fark?

Yerleşme kanaması, bir kadının hamile olduğunda yaşadığı hafif kanamalardan biridir. Yumurta, rahme yerleşirken bazen hafif kanamalara neden olabilir. Bu kanama genellikle adet döngüsü zamanında ortaya çıkmaz ve genellikle daha hafif bir kanama şeklinde görülür. 24-48 saatten fazla sürmez.

Adet kanaması ise kadınların düzenli olarak yaşadığı, rahmin döşemesinin dökülmesi sonucu ortaya çıkan kanamadır. Bu kanama, genellikle adet döngüsü başladığında ve düzenli aralıklarla gerçekleşir. Adet kanaması daha yoğun olabilir ve genellikle 5-7 gün sürer.

Yani, yerleşme kanaması ve adet kanaması arasındaki temel fark, yerleşme kanamasının hamilelik belirtisi olması ve adet kanamasının ise rahmin temizlenmesi süreci olmasıdır.

Bedenimizin bu karmaşık işleyişinde bazen bu tür farkları anlamak önemlidir. Ancak her durumda, vücudunuzu dinlemek ve sağlık uzmanınıza danışmak en doğrusudur.

Başa dön tuşu