Sabah kahvaltıya: Mayasız pişi tarifi

Soğuk havalarda enerjimizi artırmak için daha fazla karbonhidrat tüketiyoruz ve hamur işlerine daha fazla yöneliyoruz. Özellikle sabah kahvaltılarında reçelle ya da balla tüketmeyi sevdiğimiz bir lezzeti kaçamak günlerinizde sofralarınıza taşımaya karar verdik.

Mayasız olarak hazırladığımız bu tarifte uzun uzun mayalanma sürecine gerek kalmadan kolayca yemeye hazır hale getirebilirsiniz. Çıtır dış kabuğu ve içinin yumuşaklığına dayanamayıp tekrar tekrar yemek isteyebilirsiniz. Bizden söylemesi!

Mayasız pişi tarifi

Malzemeler

– 2 adet yumurta

– 4 yemek kaşığı yoğurt

– 2 yemek kaşığı sirke

– 1,5 paket kabartma tozu

– 2 çay kaşığı tuz

– 4 su bardağı un

-1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Boş bir kapta yumurta, yoğurt ve sirkeyi karıştırın. Başka bir kapta ise, un, tuz, kabartma tozunu harmanlayıp sıvı karşıma azar azar ilave edip pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.

Hamurları şekillendirirken sıvı yağı tavaya alıp ısıtmaya başlayın. Daha sonra hazırladığınız hamuru yarım cm kalınlıkta olacak şekilde açın ve ister bıçakla, ister bardakla kesip kızgın yağda kızartın. Yağınız ne kadar kızgın olursa hamur o kadar az yağ çekecektir.

Kızaran hamurları ters çevirin ve her iki tarafı altın sarısı olunca havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun…

Exit mobile version