Ramazan’ın 19. gününe özel menü

   Haftanın ortasında sizi uğraştırmayacak hem kolay hem lezzetli bir menü istiyorsanız okumaya devam edin. 

   Sofranıza renk katacak brokoli çorbasıyla nefis bir başlangıç yapalım. Tek başına yetip artacak lezzetiyle büyüleyecek köfteli spagettiye hayır diyemeyeceksiniz. Bu ziyafetin son lezzeti, ne kadar yerseniz yiyin asla yetmeyen bir lezzet, ekler.. 

Brokoli Çorbası

Malzemeler

Üzeri için;

Yapılışı

  1. Derin bir tencerede su kaynatın ve brokoli çiçekleri 1/3 oranında haşlayın. Ardından kevgir yardımıyla soğuk suya alıp şoklayın.
  2. Boş bir tencerede tereyağını eritin. Küp küp doğranmış soğanı 4-5 dakika kadar tereyağında terletin. Unu ilave edin ve un kokusu gidinceye kadar kavurun.
  3. Tavuk suyunu tencere ilave ederken, topaklanmaların olmaması için çırpma teli yardımıyla hızlıca karıştırın.
  4. Şokladığınız brokoli çiçeklerini tencereye ekleyin. Dekor için birkaç parça ayırmayı unutmayın 🙂
  5. Tuz, karabiber ve muskatı da ekledikten sonra yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Ve ardından el blenderinden geçirin. Sütü tam bu esnada çorbanıza ilave edin ve karıştırın.
  6. Çorbayı kaselere alıp üzerine krema gezdirin ve tabi ki ayırdığınız brokoli çiçekleriyle süsleyin.

Köfteli Spagetti

Malzemeler

 

Köftesi için:

Yapılışı

  1. Derin bir kaseye kıyma alınır. Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
  2. Bir miktar spagettiye hazırlanan köfteler sarılır.
  3. Bir tavaya sıvıyağ alınarak soğan ve domatesler kavrulur.
  4. Kavrulan sebzeler tavanın sol kısmına alınır. Tavanın ortasına köfteli spagettiler tavanın sağ kısmına rokalar yerleştirilir.
  5. Tavaya bir miktar sıcak su ilave edilir.
  6. Sarımsak, tuz ve karabiber eklenerek tavanın kapağı kapatılır.
  7. Köfteler kızarıp, makarnalar yumuşayınca servis tabağına alınır.

Ekler

Hamuru için;

Yapılışı

  1. Orta boy bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve tereyağını aktarıp orta ateşte kaynama noktasına getirin ve ocağı kapatın. Unu ilave edip hızlıca karıştırın ve sıvı karışıma yedirin. Ocağı tekrar orta ateşte açın ve tahta kaşıkla sürekli ezerek yaklaşık 3 dakika boyunca dibinde bir tabaka oluşuncaya kadar pişirin.
  2. Ateşten alıp mikserin hamur aparatı ile 1-2 dakika biraz soğuması için karıştırın. Mikserle karıştırmaya devam ederken yumurtaları birer birer yedirerek kırın. Hamurun olup olmadığını anlamak için parmağınıza biraz hamur parçası alın ve diğer parmağınızı bastırıp çektiğinizde kopmadan uzuyorsa olmuş demektir.
  3. Hamuru tırtıklı uç yerleştirdiğiniz sıkma torbasına aktarın ve yağladınız tepsiye 17 cm uzunluğunda çubuklar halinde sıkın. Önceden ısıttığınız 190°C deki fırında 20 dakika pişirin. Soğuması için telin üzerine alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
  4. Dinlenmiş kıtır hamurlarınızı ortadan ikiye kesin ve içerisine pastacı kreması sıkıp kapak kısımlarını benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırın. Kapakları kremanın üzerine oturtun ve buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis edin.

 

Exit mobile version