Kışlık montlarımızı nasıl temizlemeliyiz

Yaz geldi. Kışlık montları kaldırmanın tam zamanı. Zarar vermeden temizleyip kaldırırsak bir sene sonra tekrar kullanabiliriz. İşte size zarar vermeden montlarınızı nasıl temizleyeceğinize dair hayat kurtaran tüyolar.

Montlarımız sonbaharın bitmesiyle ve kışın başlamasıyla ilkbahara hatta yaza kadar giydiğimiz vazgeçilmez giyeceklerimizdendir. Buz gibi havalarda içimizi ısıtan en önemli dış giysimizdir. Hemen hemen her gün üzerimizdedir. Bu yüzden de kış boyunca yağmuru ve karı içlerine çekerler.

Havaların ısınmasıyla birlikte kış boyu kötü havaya maruz kalan kabanların evde temizliği ise özellikle de bayanlar için önemli bir sorundur.

Model açısından olduğu gibi kumaş cinsi açısından da kabanlar oldukça çeşitlilik göstermektedir. Bu nedenle de kabanların yıkama koşulları farklılık gösterir. Bu yüzden her kumaş farklı özelliklere ve dokuya sahip olduğu için hepsini aynı derecede ve sıcaklıkta yıkayamayız. Kaban kumaşları normal giysi kumaşlarından farklı olduğu için onları temizlemek ayrı bir hassasiyet ve özen gerektirir. En çok bilinen yöntem ise kuru temizlemedir; ancak bazı kumaş türleri evde makinede yıkabilir. Kuru temizlemeye o kadar para vermemiş olursunuz.

Hangi kumaş türleri evde yıkanmalı?

Evde yıkanabilen kumaş türlerinden birisi kaşe kumaştır. Dikkatli yıkandığı sürece hiçbir sorun yaşamazsınız ve kolayca temizlersiniz.

Kaşe Kaban Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaz Tüyü Montlar Nasıl Yıkanır?

Şişme Mont Nasıl Yıkanır?

 

 

Exit mobile version