Göz alıcı bir masa düzeni nasıl olmalıdır?

Sofra düzeninde ufak detaylara dikkat ederek özenli ve bir o kadarda düzenli yemek masası hazırlamak aslında çok basit desek, ne dersiniz? Göz alıcı bir sofra düzeni nasıl olmalıdır? Hepsi yazımızın devamında...

Yemek hazırlanırken sadece tadın önemi yeterli mi? Mideye hitap eden yemeklerin göze de hitap etmesini kim istemez ki? Yemeğin görünüşü, sunumu, servisi, masa düzeni ve daha birçok detay… Bu saydıklarımınız hepsi yediğimiz yemekten zevk almamıza yardımcı olan unsurlardır. Bu yüzden de yemek sofracımızın düzenli ve göze hitap etmesini sağlayan detaylardan bahsedeceğiz..

Yemek masası düzeni

 

Sevdiklerimiz ile birlikte yemek yiyeceğimiz zaman tipik uyguladığımız bir düzen vardır. Masayı düzenlerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yenecek yemeklerin çeşididir.

Rahat ve kullanışlı bir masa düzeni

Bir yakınınız ya da beklenmedik bir misafir geldiğinde rahat ama şık bir sofra düzeni yaratmak çok kolay.

Fakat bu düzende dikkat etmeniz gereken birkaç özel durumlar var. Gündelik bir sofrada tek çatal kullanılırken, sofranızda misafir ağırlayacağınızdan dolayı mutlaka salata ve mezeler için ayrı tabak ve ayrı çatalı masaya eklemeyi unutmayın. Salata tabağını servise başlamadan önce servis tabağının üstüne ve salata çatalı da yemek çatalının hemen soluna konur. Şık ve göze hitap eden bir peçeteyi tabağın üstüne ya da çatalların altına yerleştirerek sofranızın detay gerektiren düzenini tamamlayabilirsiniz.

Resmi ve spordan uzak masa düzeni

Evet, kritik ve dikkat etmeniz gereken önemli bir noktaya geldik. Tam olarak resmi ve gündelik masa farkını kavramak bir hayli zor ve detay getiriyor. Peki resmi bir masa nasıl kurulur? Standart bilinen markalardan alınan çok parçalı yemek takımınızı kullanabilirsiniz. Aile büyükleriniz, ilk kez evinize gelen misafirler, iş arkadaşlarınız için için şık ama biraz daha resmi bir sofra hazırlamanın kolay ama dikkat gerektiren püf noktaları var.

Exit mobile version