Fırın Sütlacı hiç böyle denemediniz

Sütlaç severleri kendine hayran bırakacak bir tarif..

 Sütlaç severlerin bayılarak yiyeceği, sevmeyenlere sevdirecek bir tarif. Akşam balkonda otururken bir hatta iki iki kase yedirecek lezzet. Ben yazarken sabırsızlanıyorum, sizi düşünemiyorum. O zaman buyurun tarifimize geçelim..

Herkesin damak zevkine pek uymayabilir ama benden size küçük bir sunum tavsiyesi. Üzerin bool kavrulmuş fındık, tahin ve bal gezdirirseniz o zaman yemelere doyamayacaksınız, benden söylemesi.

  FIRIN SÜTLAÇ 

 Malzemeler;

Yapılışı;

  1. Süt ocağa alınır içine şeker eklenir. Ayrı bir kapta pirinç haşlanır. Haşlanan pirinçlerin fazla suyu süzülerek süte eklenir.
  2. Bir kasenin içine nişasta su ile açılır içine bir adet yumurta sarısı eklenir.
  3. Süt karışımı kaynamaya başlarken kısıkta olan ateşin altı biraz açılır ve sicim gibi tencereye dökülür bir yandan da sürekli hızlı hızlı çırpılır.

  1. Bu noktada dibini tutturmaya dikkat edelim sürekli karıştıralım. Kıvam almaya başladığında bir taşım kaynatıp tepsiye dizdiğimiz kaselerimize dökelim.
  2. Tepsiyi kaselerin yarısına gelecek şekilde su ile dolduralım. Daha sonra 20 dakika kadar sütlaçların üzerinin kabuk bağlamasını bekleyelim.
  3. Önceden ısıtılmış 230-250 derece FANSIZ fırında kontrolü 6-7 dakika kızartalım. Soğuduktan sonra kavrulmuş fındık ile servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın. 

Exit mobile version