Elon Musk Twitter’ın en büyük hissedarı oldu

Abone Ol 

Tesla’nın kurucusu ve Twitter’ın aktif kullanıcısı Elon Musk, yaklaşık üç milyar dolar karşılığında sık sık kendisini gündeme taşıyan açıklamalarını yaptığı Twitter’dan hisse satın alıp şirket hisselerinin yüzde 9,2’lik pasif hissesini satın aldığını duyurdu. Elon Musk’ın Twitter’dan hisse alması 13G belgesiyle ortaya çıktı.

BBC’nin haberine göre, Elon Musk, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na göre 14 Mart’ta 73 milyon 486 bin 938 adet Twitter hissesi satın aldı. Hisse, Twitter’ın Cuma günkü kapanış fiyatına göre 2,89 milyar dolar değerinde. Musk’ın satın aldığı hisse, onu şirketteki en büyük hissedarlardan biri yapıyor. Bu rakam Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in yüzde 2.25’lik hissesinin dört katından daha fazla.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın demokratik olmadığını, ifade özgürlüğünün kısıtlı olduğunu ima etmişti ve bu konuyla ilgili bir anket paylaşmıştı.

İfade özgürlüğünün demokrasi için şart olduğunu belirten Musk, takipçilerine şu soruyu yöneltmişti: “Twitter’ın bu ilkeye sıkı sıkıya bağlı olduğuna inanıyor musunuz?”

Twitter, dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’ın ‘ana güç kaynağı’. 2021’de 3.000’den fazla tweet gönderdi ve bunların çoğu takipçileri ile eleştirilere verdiği yanıtlardı.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu