Saçlarınızı tararken dikkatli olun!

Saçlarınız çok mu dökülüyor? Uçları kırıldı mı? Bunun sebebi saçlarınızı yanlış taradığınız için olabilir. İşte saçlarınızı tararken dikkat etmeniz gerekenler!

Saç ıslakken taranmaz

Saçlarınızı ıslakken taramak daha kolay olabilir ancak saçlarınız için oldukça zararlı. Islak saç tahrişe karşı hassastır. Bu yüzden duştan çıktığınız gibi değil saçlarınızın nemini iyice aldıktan sonra tarama işlemine geçmelisiniz.

Taramaya saç kökünüzden başlamayın

En sık yapılan hatalardan birisi de saçı, saç kökünden başlayarak taramak. Saçları kökten taramaya başladığınızda bütün karışıklıkları saç uçlarına doğru itmiş olursunuz. Bu da küçük düğümlerin oluşmasına yol açar ve saçlarınızı çözmeye çalıştıkça kırılmalarına ve dökülmelerine neden olursunuz.

Kaliteli fırçalar kullanın

Saçı doğru taramak kadar doğru fırça kullanmak da oldukça önemli. Plastik, ucuz fırçalar ekonomik açıdan fayda sağlasa da saçınızın sağlığı için zararı büyük. Plastik fırçaların pürüzlü yapısı saçlarınızı kırar. Ahşap fırçalar, plastik fırçalara göre saçlarınıza daha hassas davranır. Bu yüzden tarak seçimlerinizde ahşap fırçaları tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Exit mobile version