Narsist kişilerle başa çıkmak için neler yapılabilir?

Sabır ve kararlılık isteyen bu başa çıkma süreci, epey zor olabilir. Fakat bir narsistin kurbanı olmaktansa çabalayıp kendinizi kurtarabilir, bozukluğa sahip kişinin de yardımına koşabilirsiniz.

Günümüzde sık rastlanan hastalıklardan biri de narsist kişilik bozukluğudur. Kişideki narsistlik, kişinin karşısındaki bireye ruhsal açıdan zarar verebilecek kadar ileri gidebilir ve etrafındakilere hayatı zindan etmelerine sebep olabilir.

Narsizm, Narcissus adlı Yunan Tanrısı’ndan gelmektedir. Efsaneye gör, Narcissus bir gün göle gider ve yansımasını görerek aşık olur; böylece savunmasız kalır ve oradan ayrılamayacak kadar yansımasının hayranı olur. Böylece ölümü gerçekleşir, nergise dönüşür.

Narsist kişiliğin, kişinin kendisinden çok karşısındakine zararı vardır. Narsistler, karşısındaki insanı harika hissettirmeyi çok iyi bilir.

Bu yüzden, karşısındakiler ona ve hissettirdiklerine bağımlı hale gelebilir. Fakat sorun şudur ki, narsistler vazgeçtiğinde vefasız hale gelirler. Size ne çarptığını anlayamamışa dönebilirsiniz. Sonucunda depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklar gösterebilirsiniz.

Narsistleri fark etmek için dikkat etmeniz gerekenler:

Bu insanlar aslında derin bir özgüvensizliğe sahiplerdir; duygusal açıdan da oldukça zayıflardır.

Narsistlerle başa çıkmak için yapabilecekleriniz:

Exit mobile version