Keçiboynuzu nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmelidir?

Birçok derde deva keçiboynuzun sayısız faydası vardır. Hadi gelin bugün keçiboynuzunun faydalarını ve nasıl tüketilmesi gerektiğini öğrenelim..

Keçiboynuzu nedir?

Keçiboynuzu, baklagiller familyasının en gözde üyeleri arasındadır. Hafif yay biçimindeki bir şekle ve üzerinde çekirdeklerinin bulunduğu hafif şişkinliklere sahiptir. Yetişirken yeşil olan bitki, olgunlaştığında kahverengiye dönüşür. Baklaları yenebilen bu bitki, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü alanlarda hayat bulur. Türkiye’de Antalya, Mersin ve Muğla’nın farklı ilçelerinde yetişir.

Keçiboynuzu faydaları nelerdir?

Keçi boynuzu nasıl tüketilir?

1) Çiğ olarak tüketilebilir

Keçiboynuzu çiğ olarak tüketilen bir besin olsa da, uzmanlar tarafından çiğ tüketilmesi çok tavsiye edilmez. Bunun yerine kaynatılarak kür yapımında kullanılabilir.

2) Pekmez kıvamında tüketilebilir

Keçiboynuzu pekmezi genel olarak sabaları aç karnına 1 yemek kaşığı tüketilir. Bununla birlikte vücudun günlük ihtiyaç duyduğu fosfor ve kalsiyum oranı karşılanır. Keçiboynuzunu tek başına tüketemeyen kişiler ise süt ya da yoğurt gibi besinlerin içine eklenerek yenilebilir.

3) Toz olarak tüketilebilir

Keçiboynuzu tozu, aktarlarda ve bazı marketlerde satılmaktadır. Genellikle kek, kurabiye gibi hamur işi tariflerde kullanılan keçiboynuzu tozu, eski zamanlarda ekmek yapımında kullanılmıştır. Daha sonra beyaz şeker tüketilmeye başlanmış, keçiboynuzu tozu ise unutulmuştur. Ancak tariflerde beyaz şeker kullanmak istemeyenler, keçiboynuzu tozunu tercih edebilir.

Exit mobile version