Herkesin rahatsız olduğu sorunun yöntemi bakın neymiş! Vücut sivilceleri nasıl geçer?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, dekolteli kıyafetler ve bikiniler dolaplarda yerlerini almaya başladı. Ancak bu durum, vücut sivilcelerinin ortaya çıkmasını da beraberinde getiriyor.

Vücut sivilceleri kış aylarında pek sorun olmayabilirken, yazın bu durumdan rahatsızlık duyan birçok insan var.

Sırtta, popoda, kollarda ve vücudun diğer bölgelerinde çıkan sivilcelerden kurtulmanın bazı ipuçları var. Öncelikle, vücudunuzu sık sık yıkamak ve gözeneklerinizi temizlemek önemli. Bu, vücudunuzda biriken yağı ve tozu uzaklaştırarak sivilce oluşumunu engelleyebilir.

Sivilceler genellikle cildin yağlanmasıyla veya gözeneklerin tıkanmasıyla ortaya çıkar. Bu nedenle, cildinizi temiz ve nemli tutmak önemlidir.

İşte vücut sivilcelerinden kurtulmanıza yardımcı olacak bazı öneriler:

  1. Yaz aylarında sık tercih edilen kıyafetlerden dolayı cildiniz çok fazla toza ve yağa maruz kalır. Bu nedenle, vücudunuzu yüzünüzü yıkadığınız gibi düzenli olarak yıkayın.
  2. Ölü derileri arındırmak önemlidir. Bu nedenle, düzenli olarak peeling kullanarak ölü derilerden arının.
  3. Sivilceli bölgelere yatıştırıcı içerikli peelingler kullanabilirsiniz. Ancak bu bölgelere sürekli olarak peeling yapmaktan kaçının, çünkü bu durum cildi tahriş edebilir.
  4. Duş alırken veya kese yaparken nazik davranın. Sivilceleri daha da tahriş etmemeye özen gösterin.
  5. Dar kıyafetler yerine vücudunuzun hava almasına izin verecek kıyafetleri tercih edin.
  6. Cildinizde komedon oluşturacak ürünlerden uzak durun.
  7. Saçınıza kullandığınız ürünlerin, saçınızın doğal yağını ve gün içinde biriken kirleri cilde aktarmasını engellemek için sık sık duş alın ve saç ürünlerini vücudunuza değdirmeden uygulayın.
  8. Çamaşırlarınızı yıkarken kullanılan yumuşatıcılar, yağ bazlı vücut mistleri ve ağır nemlendiriciler cildi irite edebilir. Daha hafif ve doğal içerikli ürünler kullanmaya özen gösterin.
  9. Duşta akne giderici duş jelleri ve salisilik asit içerikli temizleme jelleri kullanabilirsiniz.
  10. AHA içerikli kimyasal peeling toniklerini düzenli olarak kullanın.

Bu önerileri uygulayarak vücut sivilceleriyle başa çıkabilir ve cildinizin daha temiz ve sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version