Güçlü bacak kasları için bu egzersizleri uygulayın!

Günlük hayatta yürümek, zıplamak ve dengede durmak için bacak kaslarınızın kuvvetli olması çok önemli. Siz de bacak kaslarınızı güçlendirmek için bu egzersizleri mutlaka uygulayın!

Squat

Alt vücudu çalıştırmak ve bacak kaslarınızı güçlendirmek için squat en temel egzersizlerden biri. Bu egzersizi yaparken farklı kas gruplarınızı da çalıştırmış olacaksınız. Doğru bir squat için bacaklarınızı omuz genişliğinde açın ve yere doğru eğilin. Ellerinizi ileri uzatın. Göğsünüz önde, omuzlarınız arkada olmalı. İşte hazırsınız! Eğilip kalkma hareketini sizi zorlamayacak ölçüde tekrarlayabilirsiniz.

Deadlift

Bu hareketi yapmak için genel olarak halter kullanılsa da bu şart değil. Dambıl ya da su şişesi kullanabilirsiniz. Ayaklarınızı omuz hizasında açın, bacaklarınızı dizden kırarak yere doğru çökün. Ardından seçtiğiniz ağırlığı kendinizle birlikte yukarı doğru kaldırın.

Lunge

Squat’a kıyasla biraz daha zor olan bu egzersiz, alt kas grubunuzun çalışmasına yardımcı olacak. Ayakta durun ve bir ayağınızı öne atın. Ardından öne attığınız bacağınızı dizden bükün ve yere koyun. Diğer bacağınız 90 derece açıda durmalı. Bu pozisyonu kalkıp, eğilerek tekrarlayın. Hareketi biraz daha zorlaştırmak adına ağırlık kullanabilirsiniz.

Exit mobile version