En çok kalori yakan 4 egzersiz

Doğru egzersizler ile çok fazla kalori yakabilirsiniz. Buradaki sihirli kelime “bileşik egzersizler”. Birçok kas grubunu harekete geçirmek, mümkün olduğunca çok kalori yakmak!

Hızlıca çok kalori yakmak için en iyi 4 egzersiz

Bireysel egzersizlerle mümkün olduğu kadar çok kalori yakmanın sırrı bütünsel hareketlerde yatmaktadır. Kuvvet antrenmanı ve kondisyonda buna ” bileşik egzersizler ” denir. Bu tür egzersizlerde, hareketleri gerçekleştirmek için özellikle çok sayıda kas grubu harekete geçirilir. Temel kural şudur: Ne kadar çok kas grubunu hedeflerseniz, antrenman sırasındaki kalori tüketimi o kadar fazla olur. Burada çok fazla kalori yakan egzersizler sunuyoruz. En iyi ihtimalle, bazı hareketler, iyi donanımlı herhangi bir spor salonunda bulabileceğiniz halter gerektirir. Alternatif olarak, kettlebell, dambıl, direnç bantları ve benzerleriyle bileşik egzersizler de yapabilirsiniz.

1) Savaş halatları

Ağır iplerle yapılan egzersizlerin özellikle etkili kalori öldürücüler olduğu kanıtlanmıştır. Spor hekimliği muayeneleri sırasında katılımcılar kalın ipler üzerinde dakikada yaklaşık 10,6 kalori yakabildiler. Savaş ipleri üzerinde özellikle kollar, omuzlar ve sırt harekete geçirilir , aynı zamanda karın ve bacak gibi kasları da destekler . Özellikle yoğun bir egzersiz şu hareketlerden oluşur:

2) Ağız kavgası (halter ağız kavgası)

Halterli ağız kavgası, yüklenen ağırlığa veya yapılan tekrarlara bağlı olarak dakikada 10 kalori yakabilir. Hafif ağırlıklarla yapılan orta dereceli antrenmanlarda bile, yeni başlayanlar 30 dakikada hızla 200 kalori ekleyebilirler. Halter sırtınızdayken squat yaparken özellikle ön uyluk kasları, baldırlar, kalçalar, sırt kasları ve karın kasları harekete geçer.

İşte böyle yapılır:

3) Burpees

Burpees vücut ağırlığı egzersizleridir. Uygulama için herhangi bir ekipmana ihtiyacınız yoktur. Spor hekimleri, kişilerin burpe ile dakikada yaklaşık 10 kalori yakabileceğini göstermiştir.

İşte böyle yapılır:

4) Halter kaldırmaları

Bu egzersiz, arka bacak kasları çalıştırır, Sırt kasları ve omuz kuşağı egzersizi destekler. Ağırlıklar ancak yeterli kavrama kuvveti ile kaldırılıp tutulabildiği için ön kollar da kullanılır. Diğer bir adıyla deadlifts klasik fitness egzersizlerinden biridir.

İşte böyle yapılır:

Exit mobile version