Ebegümeci nedir? Nasıl tüketilmelidir? Ne işe yarar?

Ebegüemcinin ne olduğunu bilmiyorsanız aklınızdaki soru işaretlerini bir kenara bırakabilirsiniz! Bugün size ebegümecinin faydalarından bahsedeceğiz..

Bilimsel adı Malva sylvestris olan ebegümeci, son zamanların en çok konuşulan bitkileri arasında yer alıyor. Ebegümeci çay olarak kullanıldığı gibi bazı yörelerimizde yemeği de yapılıyor.  Ülkemizin dört bir yanında bulabileceğiniz hemen hemen her aktarda bulanan ebegümecinin faydalarını biliyor musunuz? Biz kadınlar son yıllarda yüzümüzü her geçen gün daha çok doğaya dönmeye başladık, geleneksel tıpa merakı olanların yeni bitkiler arayışına girip bilinçsiz bir şekilde onlardan faydalanmaya çalışmak yeterli değil, nasıl kullanılması gerektiğini, faydalarının neler olduğunu bilmek çok önemli. Peki ebegümecinin faydalarını ve nasıl kullanmasını gerektiğini bilmiyor musunuz? Buyurun tüm detaylarıyla ebegümecini tanıyalım…

Ebegümeci nedir?

Halk arasında kazan karası, develangir ve ilbik gibi farklı isimlerle anılan, genelde mor çiçekleri ile bilinse de aslında pembe, beyaz gibi farklı renklerde çiçek açan türleri de bulunan bir bitki türüdür. Doğada kendiliğinden yetişebilen bu bitkiye ülkemizin dört bir yanında rastlamak mümkün ama faydalarından yararlanmak isteyenler için en doğrusu ve aslında en kolayı aktarlardan temin etmek daha doğru olacaktır.

Ebegümeci Faydaları

Ebegümeci Çayı Nasıl Yapılır?

Sağlığa pek çok faydası bulunan ebegümeci çayı hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Normal çay demler gibi demleyebilirsiniz.

Hazırlanışı:

Exit mobile version