Cildinizi korumak isterken zarar veriyor olabilirsiniz

Herkesin kolaylıkla içerik ürettiği bu dönemde etrafta pek çok yalan yanlış bilgi dolaşmakta özellikle sosyal medyada çeşitli cilt bakım teknikleri trend halinde. Doğru sanarak uyguladığınız bakım teknikleri cildinize zarar veriyor olabilir. Gelin bu yanlışları cildinizi korumak için birlikte öğrenelim.

Doğru bilinen yanlış cilt bakım teknikleri

Şimdi sayacağımız bakım tekniklerini belki sizde kullanıyorsunuz. Ve yüzünüze iyi geldiğini düşünüyorsunuz, bizde sizin için doğru sandığınız ama yanlış olan bakım tekniklerini derledik gelin birlikte bakalım..

Gua sha taşı

Özellikle tiktok’ta son derece popüler olan bu tekniğin cildinize yarardan çok zararının dokunabileceğini biliyor muydunuz? Gua sha taşı, kan akışını hızlandıran, yüzdeki şişlikleri dengeleyici özelliğiyle bilinmekte. Özellikle sosyal medyada bu tekniğin çene kaslarını ortaya çıkarmak için kullanıldığını görmekteyiz. Cildi ovarak uygulanan bu teknik, kontrolsüz kullanma sonucunda cilt yüzeyine yakın bulunan kan damarlarının patlamasına neden olabilir aman dikkat! Özellikle hassas bir cilde sahipseniz bu tekniği kullanmamanızı öneririz.

Siyah nokta bantları

Cilt bakımı denilince en yaygın kullanılan ürün olan siyah nokta bantları, siyah noktalardan arınmamıza yardım etse de cildimize temas eden yapışkanlı yüzeyi sebebiyle yağ dengesini koruyan tabakayı aşındırarak cildimize zarar verebilir.

Peeling işlemi

Peeling cildi kirden ve ölü hücrelerden arındıran güzel bir bakım ürünü ancak her gün üst üste kullanmak cilt bariyerine zarar vermekte. Peeling uygulamasını haftada bir en fazla iki kez kullanmanız da fayda var.

Vücut şampuanı kullanımı

Bacaklarınızı tıraş ederken sabun, vücut şampuanı gibi ürünler mi kullanıyorsunuz?  Vücut şampuanları tıraş esnasında cildinize hiçbir koruma sağlamaz. Eğer cildinizi tahriş etmek istemiyorsanız vücut şampuanlarını bırakıp tıraş kremi kullanmalısınız.

 

Exit mobile version