Aşık olan kişiye ne olur?

Aşk sadece duygusal değil, fizyolojik bir etkiye de sahiptir. Bu belirtiler herkes için farklılık gösterse de genel olarak görülen etkilerini sizin için derledik...

Aşk, insanın vücudunda çeşitli belirtilere neden olan güçlü bir duygudur. Aşık olunduğunda bedenimiz ve sağlığımızda bir dizi farklılık meydana gelir.

Kalp hızında artış: Adrenalinden dolayı kalp atışları hızlanabilir. Bu, heyecan ve tutkuyla ilişkilendirilen tipik bir fizyolojik tepkidir.

Endorfin salınımı: Aşk, mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin salınımını artırır. Bu da genel olarak mutluluk hissini çoğaltır ve huzurlu olmaya katkı sağlar.

Dopamin artışı: Beyinde dopamin salınımını artabilir. Ödül ve zevk merkezleriyle ilişkilendirilen dopamin, kişinin partneriyle birlikte geçirdiği zamandan aldığı zevki artırır.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi: Aşk, bağışıklık sistemin gelişmesine katkıda bulunur. Pozitif duyguların ve mutluluğun sistemi desteklediği bilinmektedir.

Streste azalma: Aşık olunan kişi düşünüldüğünde stres düzeyi genellikle azalır. Kişi, sakin ve huzurlu hisseder.

Uyku düzeninde değişiklikler: Artan mutluluk ve heyecanla uykudan alınan kalite düzeyi değişir.

Etkiler kişiye göre farklılık göstermeye müsaittir ama sağlıklı aşkın karşısında kişinin göstereceği tepkiler olumlu yönde ve bu şekilde olacaktır.

Exit mobile version