Anneler ve çocuklar bu içerik sizlere! 12-15 yaş arası çocukların muhakkak okuması gereken kitaplar

Yaşlara göre çocuk kitapları seçmekte zorlanıyorsanız siz ebeveynlere tavsiyeler ile geldik. Çocuğunuzun gelişimi için 12-15 yaş arası çocuk kitaplarından bir okuma listesi derledik..

Çocukların karakter oturması tam da ergenlik döneminde şekillenmeye başlamaktadır. Çocukların gelişimi için uçsuz bucaksız kitap seçenekleri olsa da en iyi tercihler daima yaşa göre kitap alındığında ortaya çıkar. Eğer siz de kendi çocuklarınız ya da çevrenizdeki çocuklar için nasıl bir kitap almalıyım diye düşünenlerdenseniz, işte 12-15 yaş aralarındaki çocuklar için kitap önerileri…

1.Küçük Prens – Antoine de Saint-Exupery

”Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan daha güçtür. Kendini yargılamayı başarabilirsen gerçek bir bilgesin demektir.”

2) Momo – Michael Ende

”…Çünkü nasıl gözleriniz görmeye, kulaklarınız duymaya yarıyorsa, insanın yüreği de zamanı algılamaya yarar. Kör biri için gökkuşağının renkleri ve sağır biri için kuş sesleri nasıl boşunaysa, yürekle algılanmayan zaman da öyle boşa gider, kaybolur. Ama ne yazık ki düzgün atmasını bildiği halde kör ve sağır olan nice yürekler vardır.”

3) Şeker Portakalı – Jose Mauro De Vasconcelos

”Hiçbir şey beklemiyorum. Böylece hayal kırıklığına uğramıyorum.”

4) Charlie’nin Çikolata Fabrikası – Roald dahl

“Lütfen, yalvarıyorum gidin televizyonunuzu çöpe atın ve boşalan yere güzel bir kütüphane kurun.”

5) Küçük Kadınlar – Louisa May Alcott

”Mutsuz hissettiğiniz zamanlarda sahip olduklarınızı düşünüp şükredin.”

Exit mobile version