Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları

Abone Ol 

Siz ve aileniz, temizliğinizi daha verimli bir şekilde yapmanızı engelleyen bazı kötü alışkanlıklar bile geliştirmiş olabilirsiniz (hatta evinize zarar veriyor olabilirsiniz!). Daha temiz bir eve daha hızlı ulaşabilmek için bu alışkanlıkları kırmaya başlamanın zamanı geldi . İşte başlamanın kolay bir yolu: Her hafta değiştirmek için bir veya iki kötü temizlik alışkanlığı seçin. Yakında daha temiz bir eviniz olacak ve keyif aldığınız şeyler için daha fazla boş zamanınız olacak! 

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #1

Kağıtları biriktirmeyin: Faturalar, market fişleri, alışveriş fişleri vb. kağıt parçaları evlerimizde oldukça fazla var. Dergiler, gazeteler, okul kağıtları ve projeler; birikmeye eğilimlidirler. Vergi makbuzları, fişleri gibi önemli belgeleri dosyalayın.  Bunun olmasına izin vermeyin. Haftada en az bir kez, atma eylemini tamamlayın. 

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #2

Duş kapakları ve havlular: Çamaşır odasında daha az zaman harcamak ve banyo yüzeylerindeki küfü temizlemek mi istiyorsunuz? Islak duş kapılarını açık ve ıslak havluları yerde bir yığın halinde bırakmayın. Bu, kırılması en basit kötü alışkanlıklardan biridir. Duş kapılarını her kullanımdan sonra kapatmak duşun çabuk kurumasını ve  küf oluşumunu  engeller. Islak havluları kurutmak için asarak, ikinci veya üçüncü bir kullanım elde edecek  ve  çamaşırlarınızın yükünü hafifleteceksiniz. 

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #3

Çok fazla temizlik ürününü bir arada kullanmak: Biraz daha fazla temizleyici işe yararsa, çok daha fazla temizleyici daha iyi ve daha çabuk mu temizler? Bu doğru değil. Çok fazla temizleyici veya çamaşır deterjanı kullanmak aslında yarardan çok zarara neden olabilir. Fazla temizlik ürünü tamamen durulanmazsa, kalıntı olur ve yüzeye hapseder. Bu yüzden talimatları okumalı ve her zaman önerilen miktarı hatta biraz daha azını kullanmalısınız. Ekstra ürüne ve onu durulamak için suya zaman ve para harcamış olursunuz. 

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #4

Kirli temizlik aletleri: Kirli temizlik araçlarını kullanırken nasıl temiz sonuçlar bekleyebilirsiniz? Çamaşır makinenizde deterjan kalıntısında biriken bakteri kokusu varsa , giysileriniz kokar. Vakum torbanız veya filtreniz tozla doluysa, artık çekim yaparken iyi bir iş çıkarmaz. Kirli bir bez veya sünger, daha fazla kir ve bakteriye neden olur. Aletleri her kullanımdan sonra tamamen boşaltarak veya sıcak suda yıkayarak ve dezenfektan ekleyerek iyice temizlemek için zaman ayırın. 

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #5

Banyonun her yerini temizlemek için tek mendil kullanmak: Tek kullanımlık dezenfektan mendiller, banyo lavabosunun hızlı bir şekilde silinmesi için mükemmeldir. Ancak bu mendil, bütün bir banyoyu temizlemeye yetecek kadar dezenfektan içermiyor. Klozet kapağına ve kulplarına ulaştığınız zaman, dezenfektan özellikleri gitmiş olur ve bakterileri bir yüzeyden diğerine yaymış olursunuz. Etkili olması için, mendil yeterli dezenfektan nemi içermelidir, böylece yüzey en az dört dakika boyunca ıslak kalır. Kapsamlı bir temizlik için birden fazla mendil veya temiz bir bez ve yeterli dezenfektan ve su solüsyonu kullanın.

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #6

Kirli bulaşıkları lavaboda bırakmak: O kirli bardağı lavabo yerine bulaşık makinesine koymak ne kadar sürer? Kirli bulaşıkları lavaboda bırakmak, bakteriler için mükemmel bir üreme alanı ve aç böcekler için bir ikramiyedir. Evdeki herkesi bulaşıkları bulaşık makinesine koyması veya hemen yıkaması için eğitin. 🙂

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #7

Eve ayakkabıyla girmek: Dışarıdan her geldiğinizde ayakkabılarınızı çıkarmak için sadece birkaç saniye ayırmanız, sizi saatlerce süpürme zahmetinden kurtaracaktır. Yaşam alanlarından uzak duracak bakteri ve mikroplardan bahsetmiyorum bile. Islak veya çamurlu ayakkabılar için bir ayakkabı yeri ve her aile üyesinin ayakkabılarını toplamak için bir ayakkabılık bulundurun. 

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #8

Temizlik ürünlerini yanlış saklamak: Belirlenen temizlik sürenizin yarısını uygun temizleyicileri ve araçları bulmaya çalışarak mı harcıyorsunuz? Bu, değiştirilmesi kolay kötü bir alışkanlıktır. Evin her alanı için ihtiyacınız olan temizlik malzemelerini bir araya toplayın ve o alana yakın bir yerde saklayın. Banyo temizleyicileri küçük bir plastik kaba yerleştirilebilir ve bir rafa veya lavabonun altına saklanabilir.  Hızlı temizlikler için toz alma ve mobilya temizleme ürünlerini ve araçlarını bir arada tutun. 

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #9

Yatağı dağınık bırakmak: Yatak odasının geri kalanı düzenli ve temiz olsa bile, yapılmamış bir yatak dağınık görünmesini sağlar. Her sabah sadece yatağı yapmak, odanın geri kalanını (ve belki de tüm evi) düzenli tutmayı teşvik edecek bir alışkanlıktır. 

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #10

Temizlik ürünlerinin talimatlarını okumamak: Temizleyici işlevsel olmadığı  için fayanstaki sabun köpüğünü temizlemeyi hiç yeniden yapmak zorunda kaldınız mı? Belki de talimatları okumadın. Çoğu temizleyici anında işleve geçmez ve bileşenlerin kiri parçalayıp kaldırabilmesi için biraz zamana ihtiyacı vardır. Böylece kolayca silinebilir veya durulanabilir. 30 dakika ekstra fırçalamayı önlemek için talimatları okumak için 30 saniye ayırın.

Yapmamanız gereken temizlik alışkanlıkları #11

Fazla kimyasal içeren ürünler kullanmak: Tıpkı çok fazla temizleyici kullanmak kötü bir alışkanlık olabileceği gibi, iş için çok sert bir temizleyici kullanmak da yanlıştır. Fazla kimyasal içeren ürünler evcil hayvanlarınız ve aileniz için tehlikeler yaratırsa, yarardan çok zarar verebilirsiniz. Sonuç elde etmek için her zaman gereken içeriği temiz temizlik ürünlerini kullanın.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu