Yağ yakımını arttıran 10 mucize gıda!

Metabolizmayı uyarmak, göbek yağından kurtulmak anlamına gelir. Ama yağ metabolizmasını egzersiz yapmadan nasıl çalıştırırsınız? Bu 10 yiyecekle çok kolay!

Abone Ol 

1. Sirke

Sirke Nelere İyi Gelir, Faydaları Neler? İşte Sirkenin Yararları - Mahmure

Elma ve üzümö sirkesi, balzamik sirke veya şarap sirkesi olsun bu tarz asidik sıvılar vücudunuzdaki yağ yakımını hızlandırır. Asetik asit, yağ hücrelerimizdeki yağı enerji için yakmak üzere harekete geçiren bir enzim olan AMP kinazı aktive eder. Etkisini kullanmak için her ana öğünde iki çay kaşığı sirke gezdirin. Önemli:  Sirke tek başına yemek borusuna saldırdığı için asla saf içmeyin! Ayrıca diş minenizi korumak için daha sonra ağzınızı suyla çalkalayın !

2. Biber

Biberin tadına bakmadan acı olup olmadığını nasıl anlarız?

Bu itüzümü bitkisinin yağ yakıcı etkisi içerdiği nikotin’den gelir. Evet, doğru duydunuz – sigaradaki gibi nikotin. Ancak burada çok daha küçük miktarlarda bulunur. Bununla birlikte, kırmızı biber özü ile yapılan birçalışmada gösterildiği gibi , bunlar hem iştahı frenlemek hem de karın yağını azaltmak için yeterlidir. 

3. Keten tohumu

Keten tohumu faydaları ve keten tohumu nasıl kullanılır? - Uplifers

Keten tohumu lif açısından son derece yüksek olduğundan, kahvaltılık müslinizi daha da sağlıklı hale getirmek için mükemmel bir bileşendir. Ülkemizde bu tarz bir beslenme biçimi olmadığı için çok az insan günde önerilen  30 grama yaklaşır. Bu maddeler bizim için hiçbir şekilde yeterli değildir Düzenli keten tohumu tüketiminde yağ yakmamızı muhteşem bir şekilde uyarırlar:  Diyet lifleri, kalın bağırsakta bakterilerimiz tarafından kısa zincirli yağ asitlerine metabolize edilir. Bunlar da bazal metabolizma hızımızı artırır ve bir araştırmaya göre yağ yakımını %25 oranında artırır. Bu nedenle, her gün keten tohumu veya chia tohumlarını tüketmeye çalışın!

4. Kahve

Benim Garip Alışkanlığım – Yongacı Kahve | Coffee

Kahve vücuttaki bazal metabolizma hızını arttırdığı için ısı üretimimiz artar, bu da daha fazla kalori yakılması anlamına gelir. Bu, fincan başına ortalama 15 kalori yakımı olur. Bu kulağa nispeten az gibi geliyor, ancak çoğu birkaç bardak içtiğinden ve kafein de iştahı azalttığından, önemli miktarda kalori tasarrufu yapılabilir. Etkisini daha da artırmak için kahveyi dayanıklılık sporları ile birleştirin!

5. Su

Vücuttaki suyun yüzde 20'sinin yitirilmesi ölüme yol açabilir - Sağlık  Haberleri

Su gibi kalorisiz sıvılar vücudumuzda oruç tutmakla aynı etkiye sahiptir : Lipolizi ve beta yağ oksidasyonunu yani yağ yıkımını ve yağ yakımını uyarır.  Artan sıvı alımının daha fazla kilo kaybına yol açtığı bilinmektedir. Bu nedenle günlük hayatta yediğiniz atıştırmalıkları bir kenara bırakın ve bunun yerine bir bardak su veya kahve için!

6. Acı biber

Kırmızı Biber Nedir? Faydaları Ve Zararları Nelerdir? - BirBes

Biberleri acı yapan bileşenler vücudumuzdaki  metabolizma hızını da şaşırtıcı bir şekilde artırır:  Acı biberin içinde bulundurduğu kapsaisinin vücudumuzdaki kahverengi yağı termojeneze teşvik ettiğini ve böylece  yağ birikintilerini erittiğini göstermiştir. Bunun için yemek başına bir çay kaşığının üçte biri yeterlidir. 

7. Yeşil Çay

Şifa Deposu Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir?

Bir yandan içerdiği kafein, kahve veya siyah çayda olduğu gibi yağ metabolizmasını hızlandırır. Öte yandan yeşil çay,  içerdiği kateşinler nedeniyle özeldir. 

8. Zencefil

Zencefilin faydaları nelerdir? - Memorial

Mucize bir baharat olan zencefil sadece yiyecekleri tatlandırmakla kalmıyor yağ depolarımızı da yakıyor ve iştahımızı bastırıyor. İster çay olarak ister baharatlı köri içinde, kilo verirken zencefilin etkilerinden yararlanın!

9. Tarçın

Tarçın Nedir, Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir? - Balparmak

Tarçın tozu ve çubuğu, beyaz yağ hücrelerini, termojenez yoluyla yağ yakımını başlatan önemli etkenlerden biridir. Bir baharat olan ve keskin bir tada sahip olan tarçını ham olarak tüketmek bir hayli zordur. Ama onu tarçınlı su detoks karışımı haline getirdiğinizde kilo verme ve metobalizmayı hızlandırdığı ile bilinir.

10) Buğday kepeği

Bu buluş buğdayın değerini arttıracak | tarlasera

buğday kepeği günlük tahıl gevreğinize harika bir ektir. Çünkü  100 gramında 43 gram lif bulundurmaktadır. Günlük önerilen minimum 30 gram miktarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Buğday kepeğindeki lif ayrıca bağırsaklarda kısa zincirli yağ asitleri üreterek yağ yakımını artırır.

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu