
Unutkanlığa ilaç olan 8 besin
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, pek çok kişinin mustarip olduğu unutkanlık problemine iyi gelen besinlere dair önemli tüyolar verdi.
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Balcı, pek çok kişinin mustarip olduğu unutkanlık problemine iyi gelen besinlere dair önemli tüyolar verdi.
Salgın döneminde güçlü bir bağışıklık sistemi için vitamin ve mineral desteğinin yanı sıra çocukların beslenme ve uyku düzenine özen gösterip, fiziksel aktiviteler için onları teşvik edilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, önemli tavsiyelerde bulundu.
DEHB (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu), çocukların okuldaki performansını, davranışlarını ve çok daha fazlasını etkileyebilen bir nörogelişim bozukluğudur. Zamanında tedavi için ise çocuklarda DEHB'nin belirtilerini fark edebilmek oldukça büyük bir öneme sahip..
Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve birçok hastalığa neden olabilen uyku apnesi hakkında bilgi veren Op.Dr. Bahadır Baykal, orta ve şiddetli apnenin depresyona neden olabileceğini söyledi.
Prof. Dr. Fatma Deniz Sargın, uyku ve iştah bozuklukları, huzursuz bacak sendromu, denge kayıpları, unutkanlık gibi şikayetleri olanların kansızlık gelişmeden de demir, B12 vitamini ve folik asit miktarlarına baktırmaları gerektiğini belirtti.
Beyin hücrelerinin beklenenden daha erken ölmesi sonucu unutkanlıkla ortaya çıkan Alzhemier hastalığı, her 100 kişiden 8'inde görülebiliyor.
Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 300 kişi demans hastası bulunurken, 2050 yılında bu sayının yaklaşık iki katına çıkacağı düşünülüyor.
Altınbaş Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Buket Koçyiğit Ocak, özel gereksinimli çocukların toplumdan koparılmaması için ailelerin onlara koruma kalkanı değil köprü görevi üstlenmelerini önerdi. Ocak’a göre özel gereksinimli çocuklar hak ettikleri devlet destekli özel eğitimi alabilmeli.
Sınav öncesi dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Eğitim Koordinatörü Yusuf Yıldırım, öğrencilerin son günlerini nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda bilgilendirdi.
Araştırmalar, beta amiloid ve tau adı verilen zehirli proteinlerin beyinde birikmesinin Alzheimer’a yol açtığını gösterdi. Genetik ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının haricinde uykuya, arkadaşlığa ve şeker hastalığına da dikkat edilmeli!