Taze portakalı seçmenizi kolaylaştıracak 5 yöntem!

Portakal alırken bozulmuş ve çürük meyve yerine sağlam ve uzun ömürlü bir portakalı seçmenin püf noktalarını sizler için açıklıyoruz...

Abone Ol 

1. Kabuk kontrolü

Portakallarda görünüş de önemlidir: portakalın kabuğu sıkıysa taze olduğunu varsayabilirsiniz; bu aynı zamanda cilt ince gözenekli ve pürüzsüzse de geçerlidir. Büyük gözenekli meyveler genellikle daha az sulu ve aromalıdır.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Taze mandalina seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Gençlik İksiri Portakal Kabuğu - Altun Blog

2. Mil tabanı kontrolü

Bir portakalın yaşı sapta görülebilir: eğer yeşilse, meyve sadece birkaç gün önce hasat edilmiştir ve taze bir örnektir. Zamanla sapın tabanı kahverengiye dönene kadar sarımsı bir renk alır ve sonra düşer.

3. Ağ kontrolü

Web’deki portakallar çok kullanışlıdır, ancak her zaman küflü bir örnek içerebilirler. Bu nedenle her zaman tüm portakalları kontrol edin, çünkü bozulmuş portakalların atılması gerekir. Küf sadece dış derideki tüylü film değildir; aynı zamanda meyve boyunca yayılan ve küf (mikotoksinler) salan mantar ağlarını da içerir .

4. Ağırlık kontrolü

Taze portakalları tanımak için ağırlık kontrolü çok önemlidir. Portakalın her yerinde ağır ve sert bir his varsa, bu aynı zamanda meyvenin sulu ve lezzetli olduğunun bir işaretidir.

5. Uç

En iyisi organik portakalları tek tek almak, morarmamak için evde üst üste istiflemeyin ve hava sirkülasyonu olan sepetlerde saklayın. Portakallar oda sıcaklığında 5-7 gün, hatta buzdolabında 3-4 hafta saklanır.

Küçük vitamin takviyelerini de dondurabileceğinizi biliyor muydunuz? Portakallar yaklaşık on ila on iki ay boyunca donmuş halde tutulabilir. Portakalı soyun, beyaz kabuğu ve tohumları çıkarın. Şeker ve sudan (3/4 oranında) bir şurup hazırlayın ve portakal parçalarının üzerine gezdirin. Şeker tadı daha uzun süre tutar. Ardından hava geçirmez bir kutuda dondurun ve gerektiğinde tadını çıkarın.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu