Soğuk havaların vazgeçilmezi 3 mucizeci kış çayı

Soğuk havalarla beraber hastalıklar arttı. Bu kapsamda, şifa niyetinde bitki çayları hastalıklara iyi gelmektedir. İşte sizi hastalıklardan koruyan 3 bitki çayı...

Abone Ol 

Ülkemizde mevsim değişiklikleri ile beraber havalar tam anlamıyla soğudu ve grip, soğukalığınlığı, zatürre gibi hastalıklar arttı.

Buna ek olarak, pandemi ile beraber aldığımız önlemler bedenimizde gribe olan direnç azalırken bu noktada şifa deposu olan bitki çayları hastalıkla savaşmaya yardım ediyor.

Peki hangi bitki çayı ne işe yarar? Hangi hastalıklarıda tüketilmesi gerektiğine dair bilginiz yoksa endişelenmeyin! Bu yazımızda sizlere 3 mucizevi bitki çayı hakkında bilgi vereceğim.

Şifa deposu 3 bitki çayı:

1) Zencefil çayı

Zencefil Çayı - Yemek.com

Faydaları saymakla bitmeyen, hem sıcak hem soğuk olarak tüketilebilen zencefil çayı kışın en çok tercih edilen çaylar arasında yer alıyor.

C vitamini, magnezyum, potasyum ve daha pek çok vitamin ve mineral açısından zengin olan zencefil tam bir sağlık deposudur.

Hangi durumlarda kullanılır: Zencefil çayı soğuk algınlığı semptomlarına yönelik iyileştirici etkisi vardır. Solunum yolu tıkanıklığı yaşayanlar zencefil çayını içerek rahat nefes alabilir.

2) Ihlamur çayı

Ihlamur Nasıl Demlenir, Faydaları Nelerdir? - Acıbadem Hayat

Ihlamur hastalık ve grip olma durumunda hemen hemen herkesin evinde bulunan çaylardan biridir. İçinde; A, B6, C, P vitamini bulunan ıhlamur bir çok hastalığa iyi gelmekle beraber, çay sevmeyenlerin sıklıkla tercih ettiği keyif çayıda yerine geçmektedir.

 Hangi durumlarda kullanılır: Ihlamur; Migren, idrar kaçırma, öksürük ve bronşit hastalıklarına iyi gelmektedir.

3) Kuşburnu çayı

KUŞBURNU ÇAYI – Portloca – Kahvaltı Yemek

Gülgiller familyasına ait olan kuşburnu çayı yüksek oranda likopen içeren bir bitki türüdür. Sadece gribal hastalıklarda değil bunun yanında; kalp damar hastalıları ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir

Hangi durumlarda kullanılır: C vitamini açısından oldukça zengin olan kuşburnu, öksürüğe iyi gelmektedir. Antioksidan özelliği sebebiyle virüs ve bakterilere karşı güçlü bir bitkidir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu