Şekeri 30 gün boyunca hayatımızdan çıkardığımızda neler olur?

Şekersiz hayatın mucizevi etkilerine çok şaşıracaksınız!

İşlenmiş şekerin ne kadar zararlı olduğunu, hafıza ve bilişsel işlevi etkilediğini, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalık riskini arttırdığını birçoğumuz biliyoruz. Peki sadece 30 gün şeker tüketmediğimizde vücudumuza nasıl mucizevi etkileri olabileceğini biliyor musunuz? Gençliğin, dinçliğin ve sağlığın sırrı şekeri bırakmaktan geçiyor olabilir.

Öncelikle şekeri bırakmaya karar verdikten sonraki bir iki saat oldukça zor geçecektir, buna kendinizi hazırlayın. Çünkü şeker bağımlılık yapar ve beynin ödül merkezinde bir uyuşturucu gibi dopamin tepkisini harekete geçirir. İlk saatlerde terleme, titreme, sinirli huysuzluk, açlık ve üzüntü yaşayabilirsiniz. Bu belirtileri lifli sebzeler ile azaltabilirsiniz.

Şekeri bıraktıktan 1 gün sonra;

Şekeri bıraktıktan sonraki günlerde baş ağrıları ve enerji seviyenizde düşüler yaşayabilirsiniz ama şunu unutmamalısınız ki şekeri bıraktıktan sonra ilk günden itibaren vücudunuzda olumlu etkilerini görebilirsiniz. Şeker, bağırsak sağlığınızı etkileyebilecek zararlı mikroorganizmaları besler. İşlenmiş şekeri kesmek ise bu mikroorganizmaları kontrol altında tutmaya yardımcı olur.

1 Hafta sonra;

Şekeri bıraktıktan 1 hafta sonra vücudunuz kendini hızla onarmaya başlar. 72 saat içinde, insülin seviyeleriniz stabilize olmaya başladığında, diğer hormonlar da normal seviyelere döner. Ciltte parlaklık artar ve yüzdeki şişlikler inmeye başlar.

1 Ay sonra;

Stabil kan şekeri seviyesi, gelişmiş zihinsel berraklık, doğal kilo kaybı ve iyileştirilmiş bağırsak sağlığı şekeri bıraktıktan 30 gün sonra en net şekilde gözlemlenen sonuçlardan en önemlileridir. Sağlıklı bir bağırsağın vücuttaki iltihabı ve birçok sağlık sorunu için genel riski azalttığı biliniyor. 30 günün sonunda, cildinizin ne kadar parlak ve genç gözüktüğünü, kırışıklarınızın gözle görülür seviyede azaldığını ve akne ve sivilcelerden kurtulduğunuzu gözlemleyeceksiniz.

Exit mobile version