Muz kabuklarını çöpe atmamanız için 3 neden!

Yediğiniz muzların kabuklarını soyup çöpe mi atıyorsunuz? O halde bu yazıdan sonra kabukları değerlendirecek yeni fikirler edineceksiniz...

Abone Ol 

İster sabahları yoğurtla tüketin, ister ara öğün olarak tüketin… Muz genel olarak kahvaltılardan tutun ara öğünlere kadar yer alan en popüler meyve türlerinden biridir. Özellikle kayda değer olan potasyum oranının yüksek olması, besin sinir uyarılarının iletilmesi için önemlidir ve kalp işlevi için çok önemlidir.

Genellikle sadece kabuğun içindeki meyve yenir ve sarı kalın kabuğu hemen atıyorsanız işte size o kabukların aslında birçok duruma iyi geldiğini gösteren ipuçları ile geldik!  Muz kabuğunun ne gibi avantajlar vaat ettiğini inanamayacaksınız.

Muzun Faydaları Nelerdir- Kadin.com

1. Muz kabukları böcek ısırıklarını hafifletir

Özellikle yaz aylarında can sıkıcı böcek ve sivrisinek ısırıkları ile başımız belaya girer . Kaşıntı gibi semptomları gidermek ve tamamen doğal bir şekilde iyileşmeyi desteklemek için muz kabuğu kullanın. Kabuk, toksinleri daha hızlı uzaklaştıran yumuşatıcı bir enzim içerir. Isırık üzerine birkaç dakikalığına bir deniz kabuğu parçası koymanız yeterlidir.

Muz kabuğunun bilinmeyen faydaları - Güncel yaşam haberleri – Sözcü

2. Avokadoyu daha hızlı olgunlaştırmayı sağlar

Avokado çok sert ve hiç olgunlaşmak istemiyor mu? Sizler muz kabukları burada da pratik bir yöntem olarak kullanabilirsiniz.

Olgunlaşma sürecini hızlandırmak için meyvenin yanına birkaç kabuk koyun. Avokadonuzun bir veya iki gün sonra yemeye hazır olmasını sağlayan olgunlaşma gazı etilen içerir.

Avokado nasıl olgunlaştırılır? - Rafinera

3. Muz kabukları parlatmaya yarar

Deri, paslanmaz çelik ve gümüşü nasıl parlatırsınız? Muz kabukları yardımıyla desek… Şaşırırsınız değil mi? Kabuğu etkilenen bölgeye sürün, en az on dakika bekletin ve ardından kuru bir bezle silin. Bu arada kabuklar sayesinde bitki yapraklarını da ovup tozunu alabilirsiniz. Bitkiniz kısa sürede yeni bir ihtişamla parlayacak!

İpucu: Geleneksel muzlardan daha az pestisit içeren organik muzları kullanmak en iyisidir.

Tarım Siteniz: Muz Kabuğunun faydaları

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu