Mutfakta meyve sinekleri: Onlardan kurtulmak için 3 ipucu

Yaz aylarında mutfağımızda gerçek bir veba haline gelebilirler. Sadece meyvelerimizle beslenmeyen, aynı zamanda rekor hızda çoğalan meyve sineklerinden bahsediyoruz. Mutfaktaki meyve sineklerinden kurtulmanız için 3 ipucumuz var.

Abone Ol 

Onları herkes tanır, kimse mutfağında istemez – alışverişe gittiğimizde genellikle meyve sineklerini (Drosophilidae) daireye kendimiz getiririz, çünkü onların yumurtaları veya larvaları meyve ve sebzelerde bulunabilir. Ancak sinir bozucu yanıda yetişkin türleri de yaz aylarında açık pencereden geçebilir. Küçük hayvanların kendileri herhangi bir hastalık bulaştıramazlar ve bizim için başka bir tehlike oluşturmazlar.Aslında önceden iyice temizlersek, meyve sineklerinin üzerine oturduğu meyveleri bile yiyebiliriz. Bununla birlikte, birçok insan, aynı zamanda gerçek bir baş belası olabilen küçük meyve severlerden iğrenir. Bir istilayı nasıl önleyebileceğinizi ve karşı koyabileceğinizi açıklayacağız.

1. Sadece küçük miktarlarda meyve satın alın

Kiraz, çilek veya elma olması önemli değil – meyveleri seviyor ve lezzetli meyveleri büyük miktarlarda mı satın alıyorsunuz? Meyve sineklerinden kaçınmak istiyorsanız, bu mutlaka yaz aylarında tavsiye edilmez. Çünkü meyve özellikle yüksek sıcaklıklarda çabuk bozulur ve ardından zararlılar için en uygun yaşam koşullarını sunar. Bu nedenle, hemen yiyemeyeceğiniz büyük miktarlarda olduğu kadar, olgunlaşmış meyveleri de satın almaktan kaçının. Ayrıca mutfağınızı her zaman temiz tutmalı ve artıkları hemen temizlemelisiniz.

2. Meyveleri buzdolabında saklayın

Biz taze meyve yemeyi tercih etsek de, meyve sinekleri özellikle muz, elma veya çilek gibi olgunlaşmış meyvelere ilgi duyar. Yaz sıcağında meyvenizi bir kapta saklamak yerine buzdolabında saklarsanız bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz: meyve daha uzun süre taze kalır ve meyve sinekleri onlara çok soğuk olduğu için uzak durur. Elma, üzüm ve çilek gibi meyve ve sebzelerin çoğu buzdolabında saklanmaya da uygundur. Bunun da ötesinde, organik çöp kutunuzu her zaman iyi kapatmalı ve yaz aylarında günde birkaç kez çöpü atmalısınız.

3. Saklanma yerlerini bulun ve kaldırın

Mutfakta meyve sinekleri varken, her şeyden önce, en kısa sürede istila hakkında bir şeyler yapmaktır. Çünkü küçük böcekler sadece iki haftadan iki aya kadar yaşamalarına rağmen yıldırım hızında çoğalırlar, böylece küçük hayvanlar hızla baş belası olurlar. Bir dişi, on gün içinde tam yetişkin meyve sineklerine dönüşen yaklaşık 500 yumurta bırakabilir. Bunu yapmanın en iyi yolu nedir? Her şeyden önce olası üreme alanlarını 1. ve 2. ipuçlarında anlatıldığı gibi engellemelisiniz. Bu şekilde meyve sineklerinin hiç çoğalmalarını engellemiş olursunuz.

O zaman zaten var olan meyve sineklerinin saklanma yerlerini bulmalısınız – zararlılar sadece meyve sepeti ve çöp kutusunda değil, aynı zamanda boş şişelerde veya kutularda da bulunabilir. Bir sonraki adım, meyve sineği popülasyonuyla mücadele etmek için etkili ev ilaçları kullanmaktır: Örneğin, meyvenin yanına sirke, bir tutam elma suyu ve bulaşık deterjanı içeren bir kase koyun. Deterjan suyun yüzey gerilimini bozduğu için hayvanlar ekşi kokuya çekilir ve karışımda boğulur.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu