Modern çağın hastalığı: FOMO

Teknolojiyle çevrili olduğumuz dünyamızda gündem o kadar hızlı değişiyor ki hepsine yetişmek mümkün değil. İşte bu sürekli yüklenen enformasyonlardan geri kalma düşüncesi insanlarda psikolojik rahatsızlıklara sebebiyet vermekte. Hastalığın adı FOMO. Bakalım kimlerde nasıl gözlemleniyor?

Abone Ol 

FOMO nedir?

DİJİTAL ÇAĞIN YENİ HASTALIĞI: FOMO | by MERYEM BEKTAŞ | Medium

FOMO İngilizce bir terim açılımı ise ”fear of missing out” yani bir şeyleri kaçırma korkusu. Her yeni güne uyandığımızda bambaşka gündemin içine düşüyoruz. Teknolojinin gelişmesiyle çevremizdeki her şey çok hızlı değişiyor. Gündem bu kadar hızlı değişirken bazı insanlarda FOMO yani gündemi kaçırma korkusu nüksediyor.

Teknoloji bağımlılığına yol açıyor!

FOMO | Entenda o que é a ansiedade relacionada ao mundo das redes sociais -  Canaltech

”Acaba kaçırdığım bir şey var mı?” düşüncesiyle sürekli twitter, instagram gibi platformları kontrol eden insanlar resmen teknoloji bağımlısı haline geldi. Araştırmalar bu hastalığın özellikle Z kuşağında oluştuğunu gösteriyor.

Acaba FOMO olabilir misin?

Fomo hastalığına sahip olup olmadığınızı anlamanız için hastalığın belirtilerini sıraladım. İşte FOMO hastalığına yakalanan kişilerde gözlemlenen belirtiler:

  • Fomo hastaları bir bilgiye uzun süre konsantre olamazlar. Bir bilgiyi okurken bazen yarım bırakıp yenisine geçebilirler.
  • Sürekli yeni bilgi akışının takibinde oldukları için herhangi bir konunun derinine inemezler.
  • Kimin nerede ne yaptığına fazla odaklandıkları için kendilerine vakit ayırmazlar ve diğer insanları çok mutlun zannederler.
  • Gündemden geri kalma korkusuyla yorgun oldukları halde çağrıldıkları bütün arkadaş buluşmalarına giderler.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu