Metabolizmayı hızlandıran yiyecek ve içecekler

azla kilolardan kurtulmanın yollarından biri de metabolizmayı hızlandıracak besinler tüketmekten geçiyor. İşte metabolizma hızınızı artırabilecek besinler…

Abone Ol 

Kışın metabolizmanız iyice yavaşlıyor. Yavaşlayan metabolizmayla birlikte hareketsizlik de istenmeyen kilolara neden oluyor. Yaza doğru göbekte ve kalçada yağlanmalar başlıyor. Yazın fazla kilolalardan kurtulmanın yollarından biri de metabolizmanızı hızlandırmaktan geçiyor. Hızlı metabolizma zayıf kalmanın anahtarı gibi görülürken, yapılan çalışmalar bazı besinlerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğunu ortaya koyuyor. İşte metabolizma hızlandırıcı besinler ve içecekler…

Metabolizmayı hızlandıran besinler

Zencefil

Zencefil Nedir, Nasıl Tüketilir? Zencefil Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir? - Sağlık Haberleri

Metabolizmayı hızlandıran zencefil, yemeklerin içerisinde de rahatlıkla tüketilebilir. Sadece sindirime yardımcı olmakla kalmayıp metabolizma hızını yükseltebiliyor.

Acı biber

Acı biberin faydaları nelerdir? Acı biberin zararı var mıdır?

Acı bibere acılığını veren kapsaisin vücut sıcaklığını yükselterek iştahın frenlenmesine ve tokluğun uzamasına, metabolizmayı hızlandırarak, yakılan kaloriyi artırmaya yardımcı oluyor.

Sirke

Sirke Nelere İyi Gelir, Faydaları Neler? İşte Sirkenin Yararları - Mahmure

Sirke ilave edilen yemekler vücutta karbonhidratların emilimini yavaşlatarak kan şekerinin ani dalgalanmalarının önlenmesine yardımcı oluyor. Besinlerin mideye geçişini yavaşlatarak uzun süre tok kalmayı sağlıyor.

Tarçın

Tarçın Toz 100 gr Toz Tarçın

Bu lezzetli baharat yiyeceklerin mideye geçişinin daha yavaş olmasını sağlarken, glikoz metabolizmasını uyararak kan şekeri seviyesinin daha yavaş yükselmesine destek oluyor. Özellikle sütün üzerine ekleyeceğiniz bir tutam tarçın tokluk süresini uzatırken, metabolizmayı hızlandırıyor.

 

Metabolizma Hızlandırıcı İçecekler

Yeşil Çay

Yeşil çayın faydaları neler? Yeşil çay pudrası, maskesi, kolonyası ve tarçını ne işe yarar?

Yeşil çay metabolizmayı hızlandırdığı düşünülen epigallokateşingallat polifenolünü içeriyor. Bu bileşik, tok hissetmemizi sağlayan hormonun artışından da sorumlu. Yüksek kafein içeriği ile birlikte günde 2-3 fincan tüketerek vücudun daha fazla çalışmasına ve daha fazla kalori yakımına yardımcı oluyor. Yeşil çayın bu etkileri için onu doğru demlemek gerekiyor. Yeşil çayı kesinlikle kaynatmayın. Bir kupa kaynamış suyu ocaktan aldıktan sonra içine 1 çay kaşığı kadar yeşil çay ilave edip 3-4 dakika kadar demleyin, ardından süzün. Sonrasında çayınızı isterseniz soğuk isterseniz sıcak olarak içebilirsiniz.

Koyu kahve

Filtre Kahve Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Kahve içeriğindeki kafein sayesinde metabolizmanın hızlanmasına ve yağ yakımına yardımcı oluyor. Özellikle egzersizden 15-20 dakika önce içilen şekersiz bir kahve egzersiz sırasında metabolizma hızını da arttırarak, yağ yakımını sağlıyor. Ancak çarpıntı gibi sorunları olan bireylerin kahve tüketirken daha dikkatli olmasında fayda var.

Süt

Uht ve günlük süt arasındaki farklar nelerdir? - Haberler Milliyet

Vücudumuzun protein, yağ ve karbonhidratı yeterli dozda içeren en değerli besin kaynaklarından biri olan sütün, içeriğindeki kalsiyum sayesinde özellikle göbek bölgesindeki yağlanmayı azalttığına dair olumlu çalışmalar vardır. Süt ve süt ürünleri ile yumurta, balık ve tavuk proteinden zengin gıdalar olarak uzun süre tok tutuyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor.

 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu