Kötü kokan soğan kokusundan kurtulmanın yolları

Antibiyotik deposu olarak bilinen soğan tüketildikten sonra ağızda kokusu kalır. Peki ağızdan soğan kokusu nasıl geçer? İşte soğan kokusunu gidermenin 10 basit yolu...

Abone Ol 

Soğan, insanlık tarihi boyunca en yaygın kullanılan şifalı sebzelerden biridir. Güçlü bir antioksidan olarak bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi hastalıklardan korur. Etkili bir balgam söktürücüdür ve kalp sağlığını destekler. Diyabet gelişmesini engeller ve şeker seviyesini düzenler. Başta mide, bağırsak ve kolon kanseri olmak üzere birçok kanser türünün gelişmesini engeller. Soğan kürü, saç dökülmesine ve cilt sorunlarına iyi gelir. Ancak tüm bu iyi yönlerine karşın soğanın bir olumsuz yönü var ki… İnsanı hayata küstüren soğan kokusu! Peki soğan kokusu nasıl geçer? Ağır soğan kokusunu nasıl ortadan yok edebilirim diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz!

Soğan kokusu nasıl geçer?

Ağız Kokusu Nedir? Çözümleri Nedir?

  1. Kakulenin güçlü aroması soğan kokusunu maskeleyerek hızlı bir şekilde kokunun ağızdan yok olmasını sağlar ve nefesi tazeler.
  2. Yeşil çay, soğan kokusuna son derece etkilidir. Yeşil çayın içeriği polifenoller ve soğanda bulunan kükürtsü bileşenleri yok edebilen güçlü antioksidanlar bakımından oldukça zengindir.
  3. Soğan doğrayacağınız zaman, elinize plastik eldiven takın. Böylece koku, parmaklarınıza sinmeyecektir.
  4. Elinizdeki soğan kokusunu çıkarmak için, ellerinizi kahve telvesi ile ovuşturun. Kahvenin keskin kokusu, soğan kokusunu bastıracaktır.
  5. Hardal sosunun kendine has sert aroması soğan kokusunu anında kamufle eder.
  6. Soğan kokusunun üstünüze sinmesini önlemek için, yemek yaparken tütsü yakabilirsiniz.
  7. Geniş bir kabın içerisine ılık su koyun. İçine beyaz sirke damlatın ve ellerinizi bu suda 10 dakika bekletin. Böylece hem ellerinizdeki soğan kokusu geçecek, hem de deriniz yumuşayacaktır.
  8. Sütün yapısında bulunan yağ içeriği ile kötü nefese neden olan soğandaki kükürt yok edilir. Bu yüzden tam yağlı sütler yağsız sütlere oranla daha iyi sonuç verirler.
  9. Limonun ekşi tadı ağızdaki soğan kokusunu etkisiz hale getirmeye yardımcı olabilir. Limon ayrıca kötü nefese neden olan tüm bakterileri öldüren anti bakteriyel özelliklere sahiptir.
  10. Ağız gargarası ile ağzınızı çalkalamak ve ağzınıza bir adet karanfil atmak soğan kokusunu giderecektir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu