
Virüsler şekil değiştirdi
Kış aylarında özellikle çocuklarda artan grip ve benzeri hastalıkların tedavisi, şekil değiştiren virüs ve bakteriler sebebiyle yıldan yıla farklılık gösterebiliyor.
Kış aylarında özellikle çocuklarda artan grip ve benzeri hastalıkların tedavisi, şekil değiştiren virüs ve bakteriler sebebiyle yıldan yıla farklılık gösterebiliyor.
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, gri salgınına karşı özellikle Ocak ve Şubat aylarında çok daha fazla dikkatli olunması konusunda uyardı.
İltihabı azaltmak ve bağışıklığı güçlendirmek için geleneksel ve tamamlayıcı tıpta uzun zamandır kullanılan ekinezya bitkisinin soğuk algınlığı tedavisinde kullanımını Diyetisyen Serkan Sıtkı Şahin paylaştı.
Dr. Aslı Patır Münevveroğlu, soğuk havalarda grip virüsünün ağız yoluyla çok kolay bulaşabildiğini belirterek sağlığın korunması için ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Dr. Mine Başıbüyük, çocuklarda öksürüğün birçok nedenle ortaya çıkabileceğini belirterek, "Öksürük kronikleştiğinde alerjik durumlar, reflü, kronik akciğer ve kalp hastalıkları, nörolojik rahatsızlıklar araştırılmalı" dedi.
Nezle ve grip mevsimi geldiğinde etrafınızdaki herkes hasta mı oluyor?
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Refika İlbakan Hanımeli sonbahar ve kış aylarında çocuklarda görülme sıklığı artan üst yolunum enfeksiyonlarından korunmanın yollarını anlattı.
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yaz sebzelerinin kışın tüketilmemesi gerektiğini söyleyerek, bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerilerde bulundu.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Avni Solgun, sonbahar hastalıklarının çocuklarda yetişkinlere oranlara daha sık görüldüğünü söyledi.
35 yıllık bal gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, balın tüm faydalarını ve “vücudu zırhlayan” özel kürün sırlarını anlattı.