Göz altı morluğu tedavisinde uygulanan yöntemler

İstenmeyen kusurularsan biri olan göz altı morluğu birçok kadının kabusu haline geldi! İşte tüm detayları göz altı morluğu tedavisi hakkında...

Abone Ol 

Medikal estetik uygulamaları arasında yer alan göz altı dolgusu, gözümüzün hemen altındaki morluk ve halkaları gidermek için yapılan bir uygulamalar arasında oldukça popülerdir.

Göz altındaki çökmeler, morluklar, kahverengi halkaları yok eden bu yöntem sayesinde; mutsuz, yorgun, hüzünlü ve yaşlı yüz ifadesinden kurtulmanızı sağlayan göz altı dolgusu buna ek olarak işlemi kırışıklıklarınızı da giderir!

İşlem öncesi lokal anestezi yapılıyor

İşlem öncesi lokal anestezi yapılır sonrasında kapalı uçlu kanüllerle dolgu malzemesi yapılarak gözaltı bölgesinde hacim artışı sağlanır.

Gözaltı morlukları için tercih edilen diğer yöntemleri göz mezoterapisi ve göz redermalizasyon tedavisidir.

Mezoterapinin içinde bulunan çeşitli solüsyon ve vitaminler deriye küçük iğneler yardımıyla uygulanır.

Mezoterapi ile iyileşme etkisi; göz çevresindeki kan dolaşımını artırarak, derideki elastikiyet kaybını gidererek ve cildin ihtiyaç duyduğu nemlenmeyi sağlayarak elde edilir. Göz altında tazelik, parlaklık, ışıltı, canlanma elde edilir.

Göz redermalizasyon ile de, göz altının yeniden yapılandırılması, torbalanma ve morluklarda düzelme sağlanır.

Bu işlem, cildin dermis denilen derin tabakasının yenilenmesine ve yapılandırılmasına yardımcı olur. Cilt altına uygulanan enjeksiyon ile yapılan bir işlemdir.

Tedaviden sonra göz altı daha pürüzsüz, gergin ve parlak bir görünüme kavuşur.

Ayrıca, cildin ihtiyacına göre göz peelingleri ve thulium bakımlarda göz altı morluklarının tedavisinde tercih edilen tedavi yöntemlerindendir.Bu bakımlar sayesinde göz çevresinde aydınlanma sağlanır.

Göz Altı Morlukları İçin Maske Tarifleri | CildimveBen

Göz altı morluğu neden ortaya çıkar?

Gözaltı morlukları  gen aktarımı, genetik faktörlerin etkisi gibi durumlardan kaynaklı olabileceği gibi sonradan kazanılmış bir bozukluk da olabilir.

İlerleyen yaş ile birlikte yüzümüzün kemik yapısı incelir. Anatomik olarak ve aynı anda yağ dokuda azalma , o bölgede kas gücü kaybı ve ciltte incelme kuruma gibi yaşlanmaya paralel göz altında çökmeler, gölgeler ve morluklar oluşmaktadır.

Ayrıca, kişinin beslenme, yoğun sigara ve alkol kullanımı , güneş, uyku, çalışma yoğunluğu gibi hayat tarzını oluşturan alışkanlıkları da göz altı morluklarının ve torbalarının ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Göz altı morluklarından kurtulmak için bakım önerileri

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu