Daha iyi bir hayat için 7 psikolojik kural

İşte depresyonla savaşmanıza, daha iyi bir fiziksel sağlığa ve daha yüksek başarıya sahip olmanıza yardımcı olabilecek 7 temel psikoloji kuralı.

Abone Ol 

Pozitif psikolojinin kurucularından olan Profesör Martin Seligman, psikoterapinin insanların güçlü yanlarını ortaya çıkararak keyifli bir yaşam sürmelerini sağlayabileceğini kanıtlamak içim önemli sayıda araştırma yaptı. Vardığı sonuçlar, bireyleri pozitif bir felsefe ile yaşamaya teşvik ederek daha mutlu hissetmelerini sağlıyor.

İşte depresyonla savaşmanıza, daha iyi bir fiziksel sağlığa ve daha yüksek başarıya sahip olmanıza yardımcı olabilecek 7 temel psikoloji kuralı.

Ayna kuralı

Kural oldukça basittir. Hayatınızdaki her insanın aynanız olduğu anlamına gelir. Kendi kişiliğinizi, karakter özelliklerinizi, sevmediğiniz yanlarınızı bile yansıtırlar. Çevrenizdeki kişilerde gördüğünüz özellikler, kendinizi daha iyi tanımak ve yenilemek için fırsat verebilir. İlişkilerde herhangi bir şeyi değiştirmek istiyorsanız, kendinizden başlayın.

Seçimin gücü

Hayatınızda olan her şey hayatınız boyunca yaptığınız seçimlerin bir sonucudur. Arkadaşlarınız, yaşam tarzınız ve kariyeriniz sizin kişiliğinizi oluşturur. Eğer sıkıcı bi hayatınız varsa veya zor insanlarla uğraşıyor ve kendiniz her zaman sorun çözmeye çalışırken buluyorsanız, o anda yapmayı tercih ettiğiniz şey budur. Bunun olmasına izin veren sizsiniz. Bu nedenle kimseye şikayette bulunamazsınız. Kimseye şikayette bulunamazsın. Farklı bir sonuç istiyorsanız, farklı bir seçim yapmayı düşünmelisiniz.

Hataların gücü

Herkesin hata yapabileceğinin farkında olmalısınız. Bazen inançlarımız ya da eylemlerimiz, onların ne kadar doğru olduğunu düşünürseniz düşünün, başkaları tarafından doğru sayılmayabilir. Dünyayı sadece siyah beyaz olarak görmenize gerek yok. Kimse mükemmel değildir. Hepimizin hata yapma hakkı vardır. Bu hataları görmeye ve onları düzeltmek için neler yapabileceğinize odaklanın.

Uygunluk kuralı

Yaşam tarzınız, ilişkileriniz veya çalışmalarınızdan şikâyet etmeyin. Eğer bir insana tamamen âşık olamıyorsanız, karşınızdakinden kayıtsız şartsız bir bağlanma bekleyemezseniz. Hedeflerinize öncelik verin. Çok şey elde etmek istiyorsanız, hedefinizi yüksek tutun ve harekete geçin.

Bağımlılık etkisi

Başkalarına nazik davranmak ve yardımsever biri olmak harika bir şeydir. Ancak karşılık beklememelisiniz. Başkalarına karşı iyi olmak, kendiniz için bir hediye olmalı. İyi bir insan olmak istiyorsanız, güçlü olun ve kendinize inanın. “Hayır” demeniz gereken zamanları atlamayın. Her şeyi kabul etmek sizi mutlu edecek bir şey değildir. Kendiniz için doğru seçimleri yapın.

Varlık kuralı

Geçmişi düşünmeyin, çünkü her an, şimdi başlıyor. Gelecek için endişelenmeyin, çünkü henüz gelmedi. Geçmişe bağlılık, depresyonda hissetmenize neden olabilir. Gelecek ile ilgili kaygılar ise endişeye yol açar. Anı yaşayın ve bu gerçek zamanı uyum ve mutlulukla geçirmeye çalışın.

İyimserliğin gücü

Sizi çevreleyen küçük şeyleri görmezden gelmeyin. Doğanın güzelliğinin tadını çıkarın. Yaşadığınız sürece, günlük anlarınızdan mutlu olabileceğiniz zamanlar geçirin. Üretken olun, aktif olun ve pozitif duygularla dolu bir hayat sürün. TV seyretmek, bir kanepede uzanmak ya zihninizi yeni ve ilginç deneyimlerle doldurmayan başka şeyler yapmak için zaman harcadığınızda, gerçek dünyanın bir parçası olmaktan uzaklaşırsınız.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu