Çene dolgusu nedir?

Abone Ol 

Çene dolgusu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çene dolgusu son zamanlarda trend bir dolgu uygulaması haline geldi. Çenenin önde ya da geride olması, çenenin yüz hatları doğrultusunda uzun olması estetik açıdan kötü bir görüntüye neden olur. Yüzün en temel noktalarından biri olan çenenin ideal bir yapıya kavuşması için tercih edilen çene dolgusu yüz hatlarının şekilsel forma kavuşmasına yardımcı olur. Özellikle çene ucunun yüz görünümü üzerinde etkisi oldukça büyüktür. Çene ucunun belirgin olmaması veya olması gerekenden daha geride olması yüzde hoş olmayan bir görüntüye neden olarak burun, elmacık kemikleri veya alın gibi yüzün diğer kısımları olduğundan daha büyük gösterebilir. Bu sorunun ortadan kaldırılması için çene dolgusu uygulanabilir.

Çene dolgusu nedir? #1

Çene dolgusu hangi durumlarda yapılır?

Çene dolgusu, çeneye ilişkin pek çok bozuklukta tedavi seçenekleri arasında yer alan bir uygulamadır. Dolgunun öncelikli olarak tercih edildiği bazı sorunlar şu şekildedir:

– Çene ucunun çok sivri veya çok düz olması

– Çenenin belirsiz olması

– Çene ucunda derin gamzelerin bulunması

– Çene hattında sarkmalar

– Çene ucunun geniş olması

– Çene ucunun geride olması

Çene dolgusu nedir? #2

Çene dolgusu işlemi ne kadar sürer?

Kişiden kişiye değişen bu işlem yaş ve çene yapısına bağlı olarak ortalama 10- 15 dakikada tamamlanan işlemlerdir. Anestezi gerektirmeden yapılan uygulamalar, hassas yapıdaki insanlar için anestezik kredi kullanılarak uygulanabilir. Yapısal özellikleri belirginleştirilen çene dolgusu işlemi, geçici uygulamalar arasındadır. Ortalama 6 ila 8 ay kullanım olanağı sağlar.

Çene dolgusu nedir? #3

Çene dolgusu nasıl yapılır?

Dermatolojik muayene ardından hastaya olması gereken işlemlerin tespiti yapılır, lokal anestezi uygulanımını takiben, işleme başlanır. Çenedeki çukur görünümü düzeltmek, alt yüzü şekillendirmek ve yapılandırmak içerikli FDA onaylı hyalunorik asit  ve  kalsiyum hidroksilapatit dolgu malzemeleri  kullanılmaktadır. Doğru bir tedavi planı ile belirgin bir çene hattı sağlanabilmekte , yüzümüzün ve çenemizin konturları önemli ölçüde geliştirilir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu