Badem yağı nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

Çerez kokteyllerinin bir numaralı kuruyemişi olan badem, yağ olarak da kullanılmaktadır. Hadi gelin badem yağının inanılmaz faydalarını öğrenelim!

Badem yağı nedir?

BADEM YAĞI (50CC)

Bir kuruyemiş çeşidi olarak bilinen badem aslında yenilebilir bir tohumdur. Badem tohumudan elde edilen yağ ise yemeklerden tutun kozmetik ürünlerine kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Özellikle de E vitamini bakımından oldukça zengin olan badem yağı aynı zamanda demir ve kalsiyum, gibi mineraller açısından da oldukça etkilidir.  Badem yağı, tatlı badem yağı ve acı badem yağı olarak ikiye ayrılır. Hemen hemen birbirlerine benzeyen bu iki yağ türü aynı kullanım alanlarına sahiptir fakat acı badem yağının cilt bakımında kullanılması pek doğru değildir. Çünkü acı badem yağının içeriğindeki zehir etkisi gösterebilen bileşenler, cilt üzerinde çeşitli tahrişlere neden olmaktadır.

Faydaları nelerdir?

Badem Yağı: Faydaları, Kullanımı, Saçlardaki Etkisi - Yemek.com

  • Badem yağı kuru cildin nemlenmesini sağlar. Cildin daha pürüzsüz olmasına yardımcı olur.
  • Badem yağı bağışıklığı güçlendirir ve çeşitli karaciğer hastalıklarına karşı koruyucu gibi birçok özelliğe sahiptir.
  • Ciltte oluşan pütürlü ölü deri hücrelerini temizlemeye yardımcı olur. Daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.
  • Göz altlarında meydana gelen mor halkaların azalmasında etkilidir.
  • Kaz ayakları oluşumunu yavaşlatır.
  • Kuruyan ve çatlayan dudakları nemlendirir.
  • Hızlı kilo alıp vermeye ile meydana gelen çatlak görünümünü onarmaya yardımcı olur.
  • Egzama ve sedef gibi cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkileri bulunur
  • Güneş ışınlarının zararları etkilerini azaltır.
  • Makyaj temizlemede yardımcı olarak kullanılabilir.
  • Sivilce ve akne sorunlarına iyi gelir.
  • Çeşitli bağırsak sendromu semptomlarını azaltmaktadır.
  • Badem yağı kötü kolesterolü azaltırken; iyi kolesterol  seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur.

Nasıl kullanılır?

Cilde Yağ Sürmek Zararlı mı?

  • Badem yağı cilde doğrudan uygulanan bir yağdır. Cildinizi nemlendirmek için kullanabilirsiniz.
  • Saçlarınızı içinde bulundurduğu mineraller ile besleyebilirsiniz. Düzenli olarak badem yağı kullanırsanız saçlarınızdaki değişimi fark edebilirsiniz.
  • Badem yağını yemekleriniz de ve salatalarınız da kullanabilirsiniz. Yemeklerde tercih etmek istemeyenler bir bardak suyun içine birkaç damla badem yağı damlatarak tüketebilir, suyun içine damlatılan badem yağı kötü kolesterolün düşmesini sağlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu