Aman dikkat! Gebelik sürecinde bu yiyeceklerden uzak durun!

Gebelik sürecinizde canınız sürekli bir şey isteyeceğinden dolayı ister istemez sağlığınıza dikkat edemeyebilirsiniz. Bu süreçte hem kendiniz hem de bebeğiniz için en iyisini istersiniz. Ancak hamilelik sırasında kaçınılması gereken yiyecekleri biliyor musunuz ?

Abone Ol 

Hamilelik sürecinde anne adayları güzel haberi alır almaz yeme içmelerine çok dikkat eder. Bebeğin beslenmesi gelişimi için oldukça önemlidir. Bazı besinleri tüketmek hamilelik sürecinde bebeğinizi doğrudan etkileyebilir;  annenin ve bebeğin sağlığını bozabilir. Biz de hamilelik sürecini sağlıklı geçirebilmeniz adına bu dönemde uzak durmanız gereken yiyecekleri derledik.

1) Yüksek cıva oranı olan deniz mahsulleri

Deniz ürünleri iyi bir protein kaynağıdır, birçok balık çeşidinde omega 3  olabilir ve birçok balıktaki omega-3 yağ asitleri anne karnında bebeğinizin beyin ve göz gelişimine faydalıdır. Fakat bazı balıklar ve kabuklu deniz hayvanları tehlikeli boyutta cıva içermektedir. Çok fazla cıva bebeğinizin gelişen sinir sistemine zarar verebilir.

  • Kırmızı ton balığı
  • Kedi balığı
  • Tatlı su çipurası
  • Kılıçbalığı

2) Az pişmiş et, şarküteri ürünleri

İşlem görmüş sucuk, salam, sosis gibi et ürünlerinde mikrop oluşumu çok yaygındır. Aynı zamanda bu tür yiyecekler yüksek sodyum içerir. Bu da gebelerde şişkinlik, hazımsızlık, kabızlık gibi sindirim sistemini zorlayan rahatsızlıklara yol açar.

3) Pastörize edilmemiş gıdalar

Light süt, mozzarella ve süzme peynir gibi birçok az yağlı süt ürünleri kahvaltılarınızın sağlıklı bir parçası olabilir. Ancak pastörize edilmemiş süt içeren herhangi besinleri gebeliğiniz boyunca tüketmekten kaçının. Bu ürünler gıda kaynaklı hastalıklara yol açabilir. Pastörize sütle yapıldığı açıkça belirtilmedikçe, beyaz peynir gibi yumuşak peynirlerden kaçının. Ayrıca, pastörize edilmemiş meyve suyu içmekten kaçının.

4) Aşırı kafein içeren ürünler

Kafein de riskli içecekler arasında yer almaktadır. Kafeinin, fetüsün gelişimini kötü etkileyen bir bileşen olduğu düşünülüyor. Uzmanlar hamilelik sürecinde günde 200 miligramın üzerine çıkılmadıkça  gebeliğe zarar vermediğini söylemektedir.  Ancak doktor kontrolünde ve izniyle kafein tüketilebilir.

5) Bitki çayları

Doğal ve yararlı olduğunu düşündüğümüz bitki çayları özünde çokta masum değiller. Belirli bitkilerin gelişmekte olan bebekler üzerindeki kesin etkileri olmasa dahi anne adaylarının metabolizmasını olumsuz etkiletmektedir. Sonuç olarak, doktorunuz uygun olduğunu söylemedikçe bitkisel çay içmekten kaçının, hamilelik için hamile kadınlara pazarlanan bitkisel çay türlerini asla içmeyin.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu