2022 dekorasyon trendleri

Abone Ol 

2021 yılı çoğumuz için bir tür farkındalık yılı oldu. Yaşadığımız yerin önemini kavrarken evlerimizi gündelik kullanım alışkanlıklarımıza göre yeniledik. Küresel felaketler dünyamızın geleceği için bireysel tüketimlerimizi yeniden gözden geçirmeye de itti hepimizi. Artık az ile çoğu yaratmanın yollarını ararken evlerde well-being yaklaşımının izini sürüyoruz.

2022 dekorasyon trendleri de bu doğrultuda içinde kendimizi daha iyi hissedeceğimiz mekânları odağına alıyor. Sürdürülebilirlik, doğal malzeme kullanımı ve huzur veren bir renk paleti 2022 evlerinin özgün kimliğinin altını çiziyor.

2022 dekorasyon trendleri #1

Optimist tasarım

Geçtiğimiz iki sene boyunca hepimize hayatlarımızı yeniden sorgulatan pandemi, küresel ısınma, yangınlar ve ekonomik kriz sonrası uzmanlar 2022'de ruhsal sağlığımız açısından pozitif titreşimler yayan optimist mekânların önem kazanacağını işaret ediyorlar. Enerji veren canlı renkler, cesur desenler ve tasarımlarda abartılı oranlar bir mekânın optimizm değerini yükseltirken maksimalizm stili mekân tasarımlarına yeniden yön verecek.

2022 dekorasyon trendleri #2

Vintage geri dönüyor

Sürdürülebilirlik kavramı hayatımızın her alanına nüfuz etmeye başladı. Tüketimlerimizi ve satın aldığımız ürünlerin malzemelerinin nereden geldiğini daha derin sorgular olduk. Seri üretimler yerine 'unique' olan el işi tasarımları tercih ediyor, modern yaşam alanlarımıza birkaç parça vintage mobilya ekleyerek geçmişin nostaljisini yaşatırken ekolojik anlamda da eskileri değerlendirerek çevreye katkı sağlıyoruz. Etik yaşam prensiplerinin yörüngesinde şekillenen bu yeni dönem vintage mobilyalara yeşil ışık yakıyor.

2022 dekorasyon trendleri #3

Sütun bacaklar

Geçtiğimiz senelere damgasını vuran Neoteni akımının bir tür devamı niteliğinde bu sütun bacaklar. Neydi neotenik tasarım? Sevimli, şişman, boğum boğum ve pufuduk formlara sahip, insanda mutluluk uyandıran çocuksu bir görünüme sahip mobilya ve aksesuarlar…  Masa, sandalye, sehpa ve koltuklara eklenen sütun formlu kalın bacaklar geçtiğimiz eylül ayında gerçekleşen Milano Tasarım Fuarı'nda Mario Bellini, Patricia Urquiola,  Barber&Osgerby gibi dekorasyon dünyasının yıldız tasarımcılarının yeni koleksiyonlarında dikkat çekiyordu.

2022 dekorasyon trendleri #4 

 Mermerin cazibesi

2022'nin evlerinde mimarlar, doğal malzemelerin kullanımının daha da çok artacağını, ahşap, doğal taş, terakota gibi materyallerin yanı sıra mermerin zemin, duvar ve tezgahlar dışında mobilya ve aksesuarlarda da daha fazla karşımıza çıkacağını söylüyorlar. Cassina markasından ahşap ile mermerin mükemmel uyumunu gözler önüne seren Sengu masa, Fransız La Chance markası için Mathieu Girard&Gauthier Pouillart tasarımı Monument kitaplık ve Naota Fukasawa'nın DePadova için tasarladığı Tsuki aydınlatma bu trendin en güzel örneklerinden.

2022 dekorasyon trendleri #5

Sanatsal halılar

Zeminlere boyut katan sıra dışı halılar tasarımcıların yeni odağı. Amorf formlar, soyut desenler ve adeta bir sanat eseri gibi mekânda algıları üzerine çeken halı tasarımları 2022 yılında daha çok karşımıza çıkacak. Mobilyaları seçip onlara uygun halı arayışı artık tersine dönüyor, önce halıya karar verip onun desen ve formlarına göre iç mekânımızı şekillendiriyoruz.

2022 dekorasyon trendleri #6

Santa Fe stili

2022 yazına damgasını vuracak bir stil 'Santa Fe'… Güneybatı Amerika'nın çöllerinden esinlenen bu stil, geleneksel dokumalar, Navaho desenleri, kaktüsler, yerlilerin avladıkları av hayvanı figürleri ve seramik karolarla karakterize edilirken köklerinde Zen kültürünün yalın zarafetinden derin izler taşıyor.

 2022 dekorasyon trendleri #7

 Renk paleti: Bright Skies

Dulux boya markasının renk uzmanları 2022'de iç mekânları etkisi altına alacak 'Bright Skies' isimli bir renk paletini geliştirdi. Ruha iyi gelen, hafif ve iyimser bir mavi tonunu merkezine alan renk paleti, gökyüzünün insana huzur veren doğasından ilham alıyor. 'Bright Skies' mekânda farklı tonlarla kombinlendiğinde enerjiyi dengeleyici ve konfor hissini artırıcı rolleri de üstleniyor.

(oggusto.com)

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu