Boyun çizgileri neden olur

Abone Ol 

Boyun çizgileri veya boyun kırışıklıkları, ağzınızda, gözlerinizde, ellerinizde veya alnınızda görebileceğiniz diğer kırışıklıklar gibidir. Kırışıklıklar yaşlanmanın doğal bir parçası olsa da, sigara içmek veya ultraviyole (UV) ışınlarına uzun süre maruz kalmak gibi bazı faktörler onları daha da kötüleştirebilir. Boyun çizgilerinizin boyutu ve cildin yaşlanmasının diğer nedeni genetiktir. Boyun çizgilerinin neden oluştuğunu ve onları yok etmek için neler yapabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Güneşe maruz kalmak: Boyun, vücudun sıklıkla unutulan bir bölgesidir. Çoğu kişi güneş kremi kullansa da genellikle boyun bölgesini unutur. Boynunuzu güneşe maruz ve korumasız bırakmak erken kırışıklara neden olabilir. 

Genetik: Genlerin, cildinizin nasıl ve ne zaman yaşlanacağı konusunda büyük etkisi vardır. Ancak nemlendirerek, sigara içmeyerek ve güneş kremi sürerek boyun çizgilerinin belirtilerini yavaşlatabilirsiniz. 

Mimikler: Bir hareketi tekrar tekrar yapmak kırışıklıklara neden olur. Örneğin gözlerini kısmak… Tekrarlanan hareketler boyun çizgilerine neden olabileceğinden, ne sıklıkta aşağı veya yana baktığınıza dikkat edin.

Boyun kırışıklıkları nasıl azaltılır ve önlenir

Telefonunuzu nasıl tuttuğunuza dikkat edin: Tüm kırışıklıklar kısmen tekrarlanan hareketlerden kaynaklanır. Örneğin sigara içen kişilerin ağız çevresinde çizgiler oluşur. Sürekli aynı şekilde telefonunuza bakmak boynunuzun kırışmasına neden olabilir. Zamanla bu kırışıklıklar kalıcı kırışıklara dönüşür. Telefonunuzu kullanırken, yüzünüzün önüne yerleştirmeyi ve dümdüz ileriye bakmayı deneyin. İlk başta biraz garip gelebilir, ancak bu yaşam tarzı değişikliği boyun çizgilerinin oluşmasını önleyebilir. 

C vitamini serumu kullanın: C vitamini, cilt için harika olan antioksidan özelliklere sahiptir. Bazı çalışmalar Vitaminin, UV ışınlarının ve diğer çevresel faktörlerin neden olduğu hasarın bir kısmını serbest radikalleri etkisiz hale getirerek tersine çevirebileceğini gösteriyor. Çalışmadaki kırışıklık azalması 12 haftada gözlendi, bu nedenle serumu en az 3 ay boyunca kullanın.

Güneş kremi kullanın: Günde en az 30 SPF kullanın ve en az 2 ila 3 saatte bir yeniden uygulayın. 

Sigara içmeyin: Sigara erken yaşlanmanın en önemli nedenlerinden biridir. Tütün dumanı kolajene zarar verir ve nikotin kan damarlarının daralmasına neden olur. Bu da cildin daha az oksijen alması ve daha yaşlı ve daha kırışık görünmesi anlamına gelir. 

Nemlendirin: Birçok insan yüzünü nemlendirmeyi hatırlar, ancak boynu unutmak kolaydır. Bazı nemlendirici ürünler özellikle boyun için yapılmıştır. Cildi nemlendirmek, kırışıklıkların daha az görünmesini sağlar. Dolgun görünmesine yardımcı olur ve ayrıca kırışıklıkların oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir.

Maske uygulayın: Yüzünüz için kağıt maskelere çok benzeyen, özellikle boyun çizgilerini hedefleyen maskeler vardır. Satın aldığınız maskelerin çoğu, cildin alt tabakasından nemi çekmeye yardımcı olur ve böylece kırışıklıkların görünümünü dolgunlaştırarak daha az görünmesini sağlar.

Botoks yaptırın: Birçok insan, normal yaşlanma ve boyun çizgisiyle ilişkili kırışıklıklarla mücadele etmenin bir yolu olarak boyun botoksu yaptırıyor. Çalışmaların sonucunda Botox kronik boyun ağrısını hafifletme etkisine de sahiptir. Botoks, yaşınız ve cilt elastikiniz gibi belirli faktörlere bağlı olarak yaklaşık 3 4 ay sürer. 

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu